Quantcast

Per pasalą užklupti telefoniniai sukčiai jau dalijosi išviliotus pinigus

  • Teksto dydis:

Vilniaus policija per pasalas su įkalčiais sulaikė penkis telefoninius sukčius. Užklupti policininkų sukčiai jau dalijosi iš gyventojų išviliotus pinigus.

Ketvirtadienio popietę sostinės gyventojai susilaukė ypač daug telefoninių sukčių skambučių – jiems buvo pasakojamos išgalvotos istorijos apie sužalotą giminaitį, numatomos apgavystės neva plaunant pinigus, išsipirkti nuo atsakomybės būtinus pinigus.

Pastaruoju metu sukčiavimų Vilniaus apskrityje padaugėjo, todėl specializuoto kriminalinės policijos padalinio – Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, apie 15 val. surengė pasalą Pilaitėje.

Sukčiai paskambino Tolminkiemio gatvėje gyvenančiai 79 metų senolei į laidinį telefoną ir išviliojo banko mokėjimo kortelę ir jos PIN kodą.

Kaip pranešė policija, prie bankomato, buvo sulaikyti 17 ir 19 metų vilniečiai. Jie jau buvo spėję paimti daugiau kaip 500 eurų iš nukentėjusiosios sąskaitos. Grynindamas pinigus vienas iš įtariamųjų veidą slėpė po kauke.

Po kelių valandų Vikingų gatvėje buvo sulaikyti 17, 19 ir 22 metų vaikinai. Trijulė dalinosi ką tik iš V. Druskio gatvėje gyvenančios 77 metų moters pagrobtus pinigus.

Tą patį vakarą Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams pavyko užkirsti kelią sukčių planuotiems nusikaltimams su senyvo amžiaus žmonėmis gyvenančiais Darbininkų ir Skroblų gatvėse.

Paberžės gatvėje pareigūnai buvo sulaikę nukentėjusiosios moters sūnų, palaikę jį sukčių bendru, atsiųstu paimti pinigų. Tuoj pat paaiškėjo, kad tikrosios „kojos“ dar nespėjo atvažiuoti, nes įstrigo automobilių spūstyje.

Nukentėjusiosios sūnus padėkojo pareigūnams už budrumą ir nusikaltimo užkardymą. Įtariamieji, nespėję atvažiuoti į nusikaltimo vietą, šiuo metu ieškomi.

Visi sulaikyti asmenys uždaryti į areštinę, pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Pareigūnams jau žinoma, kad Pilaitėje sulaikyti įtariamieji dalyvavo per lapkričio mėnesį padarytuose sukčiavimuose, kai Vilniaus ir Švenčionių rajonuose iš gyventojų buvo išviliota atitinkamai 11 000 ir 12 000 eurų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai jau dabar turi duomenų, kad šie asmenys, tarnaudami kaip „kojos“, dalyvavo įvykdant apie 20 telefoninių sukčiavimų.

Pareigūnai primena pareigą gyventojams rūpintis senyvo amžiaus tėvais, seneliais, giminaičiais, būtinumą bendrauti su kaimynais, aiškinant jiems apie daromus telefoninius sukčiavimus ir nuolat primenant, kad sulaukus telefoninio pranešimo apie į nelaimę patekusius artimuosius, plaunamus pinigus ar panašų, daugeliui jau gerai žinomą melą, nedelsiant skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių