Quantcast

P. Vileišio progimnazijos direktorė atleista dėl galimo piktnaudžiavimo

Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos direktorė Danutė Kazakevičienė atleista iš pareigų dėl įtarimų, jog ji galėjo savintis labdaros fondo lėšas.

Sostinės savivaldybės taryba atleisti vadovę apsisprendė be didesnių diskusijų.

Kaip BNS sakė Savivaldybės Personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis, direktorė šiuo metu nušalinta nuo pareigų, ji neatsako į telefono skambučius.

Ji turėtų būti atleista nuo balandžio 27-osios, nenumatant išeitinių kompensacijų, tačiau apmokant jai priklausantį darbo užmokestį ir išmokas už nepanaudotas atostogas.

Anksčiau atlikusi auditą P.Vileišio progimnazijoje, savivaldybė nustatė, kad iš mokyklos įsteigto labdaros ir paramos fondo lėšos buvo pervedamos į D.Kazakevičienės sąskaitą.

Savivaldybė dėl šio atvejo dar pernai gruodį kreipėsi į prokurorus, prašydama įvertinti direktorės  galimą piktnaudžiavimą mokyklos finansų viešųjų pirkimų ir turto valdymo srityse. Savivaldybė nurodė, kad įstaigos vadovė vidaus auditoriams negalėjo paaiškinti, kokiu pagrindu iš fondo sąskaitos į direktorės  asmeninę sąskaitą 2015 metais pervesta 5140 eurų, o 2016 metų pirmąjį pusmetį – 750 eurų.

Auditas nustatė, kad iš viso 9,5 tūkst. eurų už mokyklos patalpų nuomą buvo pervesti ne į fondą, o į progimnazijos vardu atidarytą sąskaitą, kuri skirta paramai, nors jie tiesiogiai turėjo būti pervedami į centralizuotos buhalterijos sąskaitą. Kai kurių už mokyklos lėšas įsigytų prekių mokykloje nepavyko rasti, dalis pirkinių nebuvo būtini progimnazijos veiklai. Taip pat nustatyti turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo neatitikimai nuomojant jį, sudarant sutartis su juridiniais asmenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių