Quantcast

Nutrauktas tyrimas dėl G. Abaravičiaus veiksmų Trakų stoties istorijoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė tyrimą, kuris buvo pradėtas po autobusų stotį Trakuose norinčių rekonstruoti verslininkų skundo dėl Trakų istorinio nacionalinio parko (TINP) direkcijos direktoriaus Gintaro Abaravičiaus veiksmų.

Rekonstruoti stotį Trakuose siekia verslininko Dariaus Nedzinsko vadovaujama įmonė „Trastas“.

Tyrimą prokurorai nutraukė jau antrą kartą – jis pirmą kartą nutrauktas vasarą, bet po verslininkų skundo atnaujintas.

„Birželio mėnesį jis buvo nutrauktas, bet įmonė apskundė ir jis buvo atnaujintas. Atlikus papildomus ikiteisminio tyrimo veiksmus, jis vėl nutrauktas“, – BNS aiškino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Prokuratūra penktadienį pranešė, kad įmonės, rengusios Trakų autobusų stoties rekonstrukcijos projektą, pareiškime nurodyta, jog Trakų TINP direkcijos vadovas galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, jies esą viršijo jam suteiktus įgaliojimus, duodamas neteisėtus nurodymus investuotojui dėl projekto įgyvendinimo, nepagrįstai vilkino sprendimų priėmimą derinant projektą, todėl investuotojas patyrė didelę materialinę žalą.

„Ikiteisminio tyrimo metu apklausus liudytojus, išnagrinėjus ir įvertinus gautus dokumentus, nenustatyta, kad G. Abaravičius, nustatydamas naujus reikalavimus investuotojo vykdomas projektui, veikė pažeisdamas teisės aktus“, – konstatavo prokuratūra.

Pasak prokurorų, G. Abaravičius, Trakų autobusų stoties rekonstrukcijos projekto rengėjams nustatydamas naujus reikalavimus, kurie atitiktų nacionalinio parko planavimo schemą, nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir neviršijo jam suteiktų įgaliojimų.

„TINP direkcijos vadovas vykdė jo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Šis Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorės nutarimas dar gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Teismuose šiuo metu nagrinėjamos dvi administracinės ir viena civilinė byla pagal Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroro pareiškimus ir ieškinį, kurių reikalavimai yra susiję su Trakų autobusų stoties teritorija.

Gindamas viešąjį interesą prokuroras kreipėsi į teismą prašydamas panaikinti Kultūros paveldo departamento aktą bei kitus administracinius aktus: Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, Trakų rajono savivaldybės tarybos sprendimus bei Nacionalinės žemės tarnybos sprendimą. Šiais teisės aktais sumažintas kultūros paveldo objektas – Trakų senamiestis, iš jo atskiriant teritoriją, reikalingą autobusų stoties projektui plėtoti, bei pakeistas ginčo žemės sklypo naudojimo būdas. Prokuroras taip pat kreipėsi į teismą prašydamas ištirti, ar Trakų rajono savivaldybės tarybos sprendimas, kuriuo patvirtintas Trakų miesto bendrojo plano sprendinių koregavimas, neprieštarauja įstatymams ir poįstatyminiams teisės aktams.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamas ieškinys dėl mainų sutarties tarp bendrovės „Trakų autobusai“, kurio vienintelis akcininkas yra Trakų rajono savivaldybė, ir Trakų autobusų stoties rekonstrukcijos projektą rengusios įmonės pripažinimo negaliojančiu ir restitucijos taikymo. Šia mainų sutartimi šalys sutarė, kad įmonė ne konkurso būdu įgyja teisę statyti privatų komercinį objektą ir valstybiniame žemės sklype, kurio dalis patenka į saugomą teritoriją – Trakų urbanistinį draustinį.

D. Nedzinskas atnaujindamas stotį nori ją išplėsti ir įrengti parduotuvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemira

Nemira portretas
Valio!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių