Quantcast

Nustebo net pareigūnai: gudrutis naminę degtinę gamino nuotoliniu būdu

  • Teksto dydis:

Policija Vilniaus rajone aptiko kompiuterizuotai valdomą degtinės gaminimo įrenginį ir jo naudotojui iškėlė baudžiamąją bylą.

Turėdami informacijos apie neteisėtai gaminamus stiprius alkoholinius gėrimus, liepos 17 dieną Vilniaus apskrities Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos (ENTV) pareigūnai sustabdė automobilį „Mercedes-Benz“.

Automobilio bagažinėje vairuotojas A. S. gabeno šešias plastikines talpas po 5 litrus (iš viso 30 litrų) rudos spalvos skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą. Įtarus, kad vairuotojas gabeno naminę degtinę, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atlikus kratą A. S. gyvenamojoje vietoje Vilniaus rajone, Nemenčinėje, aptikta 50 litrų jau pagamintos naminės degtinės ir 800 litrų raugo, pranešė policija.

A. S. naminę degtinę gamino ne ūkiniuose pastatuose, o gyvenamojo namo antrame aukšte esančioje patalpoje, kurioje buvo aptikta pareigūnams dar nematyta įranga, išsiskirianti techniniu modernumu ir originalumu. Elektrinis naminės degtinės gaminimo įrenginys turėjo surinkimo bei naudojimo instrukciją, buvo kompiuterizuotas. A. S. gaminimo procesus valdė nuotoliniu būdu.

Pagal nustatytas programas aparatas automatiškai palaikė virimo temperatūrą, slėgį, o pasibaigus gaminimo procesui – išsijungdavo. A. S. teigimu, įranga buvo pirkta Lenkijoje už maždaug 3 tūkst. eurų, o vieno gamybos ciklo metu įranga pajėgi pagaminti iki 100 litrų degtinės.

„Akivaizdu, kad naminės degtinės gaminimo procesai ir technologijos tobulėja, randama būdų dideliais kiekiais alkoholį gaminti neišeinant iš namų, todėl tokių nusikaltimų atskleidimas darosi sudėtingesnis“, – sako policija.

Už naminės degtinės gaminimą A. S. gresia piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Aš irgi būtinai pirksiu tokią įrangą Lenkijoje ir pradėsiu gaminti naminukę. Gerai, kad parašėte, kur galima įsigyti tokią įrangą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių