Quantcast

Netikėtas radinys vilkike – 14 nelegalių migrantų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pasienyje sulaikytas vilkikas, kurio puspriekabėje buvo pasislėpę 14 nelegalių migrantų, taip bandžiusių iš Baltarusijos patekti į Lietuvą.

Pasieniečiams jie prisistatė esantys Šri Lankos piliečiai ir teigė uždaryti keliavę kelias dienas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Migrantams prireikė medikų pagalbos, vienas jų gydomas ligoninėje.

VSAT duomenimis, krovininis automobilis „Scania“ su puspriekabe „Trailor“ rusiškais numeriais į Lavoriškių kontrolės punktą iš Baltarusijos atvyko trečiadienį tuoj po vidurnakčio.

Vilkiką vairavo 49-erių Rusijos pilietis, pasieniečiams pateikęs tvarkingus asmens dokumentus. Puspriekabėje buvo gabenamas plastiko krovinys.

Lavoriškių punkte dirbusiems muitininkams vilkikas ir krovinys pasirodė įtartini, todėl nuspręsta atlikti detalų patikrinimą rentgenu. Pasak muitinės pareigūnų, tikrindami jie pamatė žmonių figūras ir pagalvojo, kad gabenami manekenai.

Netrukus kolegas pasieniečius muitininkai informavo puspriekabėje aptikę būrį žmonių.

Atidarius puspriekabę paaiškėjo, kad tarp padėklų su plastiko gaminiais buvo gabenami 13 vyrų ir moteris. Jie buvo labai sušalę, ištinusiomis ir pamėlynavusiomis kojomis, beveik negalėjo paeiti. Lavoriškių pareigūnams neteisėtus migrantus teko kone ant rankų iškelti iš puspriekabės.

Baimintasi, kad jie galėjo patirti nušalimus, todėl pasieniečiai jokių dokumentų neturėjusius migrantus skubiai nugabeno į Santaros klinikas, kur jiems trečiadienį buvo teikiama medicinos pagalba. Vakare pasieniečiai trylika iš Santaros klinikų paleistų šrilankiečių uždarė į areštinę. Ligoninėje dėl prastos sveikatos liko vienas migrantas.

Migrantai VSAT pareigūnams prisistatė esantys nuo 19-os iki 41-erių metų Šri Lankos piliečiai.

Šrilankiečiai pasieniečiams pasakojo puspriekabėje neišlipdami važiavę kelias dienas ir tikėjosi pasiekti Vakarų Europą. Migrantai turėjo asmeninių daiktų, o kelionės metu naudojosi sauskelnėmis.

VSAT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną sukeliant pavojų asmenų gyvybei. Jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. 

Vairuotojui už neteisėtą šrilankiečių gabenimą Lietuvos teisės aktai numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Jį VSAT pareigūnai irgi uždarė į areštinę. Ketvirtadienį prokuroras kreipėsi į teismą prašydamas vilkiko vairuotoją suimti dviem mėnesiams.

VSAT duomenimis, pernai pasieniečiai sulaikė 19 Šri Lankos piliečių, bandžiusių neteisėtai patekti į Lietuvą.

2016 metais VSAT pareigūnams įkliuvo trys šios šalies piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių