Quantcast

Naujos žinios apie šokiruojantį incidentą: sportininką prieš tai mušė šeši vaikinai?

Kalėdų rytą socialiniame tinkle „Facebook“ jauna mergina pasidalijo šokiruojančia informacija ir vaizdo įrašu. Jame užfiksuota, kaip, pasak įrašo autorės, dziudo kovotojas 20-metis Ignas Mečajus kumščiu jai smogia. Istorija netrukus sulaukė didelio atgarsio, o šiandien aiškėja ir daugiau aplinkybių.

Nukentėjusioji išplatino nuotraukas, kuriose ji sumušta. Taip pat nufilmuotą nesuvokiamo žiaurumo smurto protrūkį. Šiame vaizdo įraše matoma, kaip galimai I. Mečajus pats keliasi nuo žemės ir vos atsistojęs smogia šalia stovėjusiai merginai. Pastaroji krenta ant žemės ir, kaip matoma iš nuotraukų, apsipila kraujais. Feisbuko paskyroje mergina teigia, kad incidentas vyko lapkričio 16 dieną – daugiau nei prieš mėnesį.

Ši istorija sulaukė didelio atgarsio – daugelis smerkė minimą sportininką, klausė ne tik dziudo federacijos, bet ir jo trenerės komentaro. Ne vienam buvo įdomu ir tai, ar apie įvykį pranešta policijai. 

Per pačias Kalėdas portalui susisiekus su Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėju Ramūnu Matoniu sulaukta tokio atsakymo: „Deja, tai nėra vieši asmenys ir informacijos apie juos suteikti negalime.“

Tačiau šiandien paaiškėjo daugiau šio įvykio aplinkybių. Kaip portalui teigia Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus atstovas Paulius Radvilavičius, tą lapkričio 16-ąją apie 4.40 val. gautas pranešimas, kad Vilniaus g. 29, prie baro „La Birra“ įvyko konfliktas.

„Pareigūnams pranešta, kad nepažįstamas asmuo sumušė 1993 metais gimusį J.B. Nukentėjusiajam asmuo trenkė į nosį, o kiek vėliau konstatuotas nosies lūžimas. Šis asmuo taip pat paminėjo, kad agresyvusis užpuolikas vieną kartą trenkė jo 1997 metais gimusiai draugei G.S. Merginai, kuri pati nesikreipė į policiją, atvykę medikai nustatė akies voko žaizdą“, – komentavo policijos atstovas pridurdamas, kad galima teigti, jog tai ta pati mergina, kuri pasidalijo jau minėtu vaizdo įrašu.

Surinkus pakankamai bylai reikšmingų duomenų, bus sprendžiama dėl įtarimų pareiškimo. Šiuo metu įtarimai niekam nėra pareikšti.

Dėl šio incidento lapkričio 16 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas). Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra perduotas Vilniaus AVPK kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams. 

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė portalui patvirtino, kad šiame tyrime nukentėjusiais yra pripažinti keletas asmenų.

„Vyksta tyrimas, atliekami procesiniai veiksmai, apklausiami asmenys. Surinkus pakankamai bylai reikšmingų duomenų, bus sprendžiama dėl įtarimų pareiškimo. Šiuo metu įtarimai niekam nėra pareikšti“, – sakė prokuratūros atstovė.

Pats sportininkas buvo mušamas?

Lrt.lt skelbia, kad jų šaltinių duomenimis, I. Mečajų galimai užpuolė šeši vaikinai. Šaltinių teigimu, sukonfliktavę su I. Mečajumi vaikinai yra kariškiai, tarnaujantys Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopoje.

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Visuomenės informavimo poskyrio kapitonas Gintautas Ciunis lrt.lt patvirtino žinantis, kad į šią istoriją gali būti įsivėlęs buvęs karys.

„Galiu pasakyti taip: mums irgi yra žinoma, kad šitas įvykis gali būti susijęs su buvusiu kariu, kuris jau apie porą mėnesių nebetarnauja kariuomenėje. Antra, jo išėjimas iš tarnybos niekaip nesusijęs su šiuo įvykiu. Aišku, kad jokios smurto apraiškos kariuomenėje netoleruojamos“, – sakė G. Ciunis ir patvirtino, kad minėtas karys anksčiau tarnavo Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopoje.

Nukentėjusioji situacijos nekomentuoja

Paminėtina, kad pati nukentėjusi mergina užsitvėrė tylos siena ir apie įvykį daugiau nekomentuoja. Gruodžio 26 dieną portalo žurnalistams pabandžius susisiekti ir su nukentėjusios merginos draugais, jie taip pat nebuvo kalbūs.

„Situacijos nenoriu komentuoti. Ji irgi su niekuo nenori kontaktuoti. Atsiprašau“, – tepasakė viena sumuštosios draugių.

Be to, ketvirtadienį merginos feisbuko paskyroje nei vaizdo įrašo, nei jokios kitos informacijos nebeliko.

Dziudo federacija pasmerkė

Lietuvos dziudo federacija į šią situaciją sureagavo dar pirmąją Kalėdų dieną, praėjus vos kelioms valandos nuo išplatinto vaizdo įrašo.

„Gruodžio 25 d. pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį neadekvatų sportininko išpuolį. Teisėsauga federacijos neinformavo apie tokį incidentą, kitu atveju tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šia situaciją ir savo kompetencijos ribose paskyrę nuobaudą sportininkui. Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu, prieš ką jis bebūtų nukreiptas “, – komentavo LDF prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei šeši

Jei šeši portretas
tai jie mafijos šestiorka.

Koks prezidentas tokie ir sportininkai

Koks prezidentas tokie ir sportininkai portretas
Užglostys viską. Nes federacija toleruoja smurtą. O tas sportininkas be to kad šiūkšlė tai dar ir kažin ką pridirbęs buvo kad šešiems net noras su juo aiškintis kilo. Perspektyvūs sportininkai laikosi rėžimo. Šito perspektyva tik kalėjimo kamera kvepia

jai

jai portretas
tą banditą būtų mušę, tai kameros ir tai rodytų, aiškiai matosi, kaip banditas savo įtūžį išliejo ant merginos ir ramiai nuėjo, o visi ten esantys tik rankom skėsčiojo
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių