Quantcast

Narkotikais prekiavęs taboro gyventojas kalės dvejus metus

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija patenkino prokurorės apeliacinį skundą ir nuteistajam M. S. už narkotikų pardavinėjimą čigonų tabore skyrė realią dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Pirmosios instancijos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, 2017 m. lapkričio 13 d. M. S. nuteisė už tai, kad 2016 m. rudenį jis neteisėtai įsigijo ir laikė narkotinių medžiagų – heroino ir karfentanilio, neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti.

Jam buvo skirta laisvės atėmimo 1 metams ir 4 mėnesiams bausmė. Teismas konstatavo, kad M. S. narkotines medžiagas neteisėtai laikė Vilniaus romų tabore esančiame name savo reikmėms, kol kratos metu jas rado ir paėmė policijos pareigūnai, pranešė prokuratūra.

Prokurorė nesutiko su tokiu teismo sprendimu ir apeliaciniu skundu prašė Vilniaus apygardos teismo pripažinti M. S. kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei skirti jam griežtesnę bausmę.

Skunde nurodoma, kad baudžiamojoje byloje buvo gauta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai teigti, kad M. S. prekiavo narkotinėmis medžiagomis.

Name, kuriame policijos pareigūnai sulaikė M. S., buvo rastos narkotinės medžiagos, dalis jų buvo supakuotos į folijos lankstinukus, prie namo buriavosi narkotikus vartojantys asmenys, siekiantys jų įsigyti.

Buvo įsivyravusi narkotikų įsigijimo tvarka: lauke stovintys asmenys pinigus už narkotines medžiagas perduodavo pro namelio langą, o tada iš namelio pro langą buvo paduodami narkotikai.

Prokurorė argumentavo, jog aplinkybė, kad nuteistasis pats vartoja narkotines medžiagas, savaime dar nereiškia, jog jis negali turėti tikslo šias medžiagas parduoti ar kitaip platinti. Įvertinta ir tai, kad M. S. niekur nedirbo, nesiregistravo darbo biržoje, neturėjo jokių oficialių pajamų, tad darytina išvada, kad vienintelis jo pragyvenimo šaltinis – pinigai, gaunami už parduotas narkotines medžiagas.

Vilniaus apygardos teismas atsižvelgė į prokurorės argumentus ir pripažino M. S. kaltu padarius tyčinį sunkų nusikaltimą – neteisėtai disponavus narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už šį nusikaltimą jam skyrė griežtesnę bausmę, ją atliekant pataisos namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada kas pades taska su taboru,su narkotiku platintoju lizdu? Kas uzdraus nuodyti jaunima.nejaugi valstybe tokia neigali pries tabora.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių