Quantcast

N. Venckienės motinai – svarbi žinia iš teismo

Jungtinėse valstijose sulaikytos Neringos Veckienės motina Laimutė Kedienė išteisinta dėl Lietuvos himno išniekinimo, buvusio prokuroro šmeižto ir melagingo pranešimo apie nusikaltimą.

Išteisinamąjį nuosprendį trečiadienį paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Teisėjas Ugnius Trumpulis sakė, kad L. Kedienė išteisinta kaip nepadariusi veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

2010 metų vasarį prie Kauno apygardos prokuratūros buvo surengtas piketas, jo metu buvo giedamas iškraipytas Lietuvos himnas – esą Lietuva yra pedofilų žemė, čia prievartaujami vaikai. Šiame pikete dalyvavo ir L. Kedienės anūkas, N. Venckienės sūnus Karolis Venckus.

Teismas mano, kad nėra duomenų, kad L. Kedienė prisidėjo prie himno kūrimo, platinimo. Nors ji žinojo, kad jis bus atliekamas, tačiau jos veiksmų negalima vertinti kaip nusikalstamų.

L. Kedienė buvo sulaukusi kaltinimų ir dėl to, kad 2010 metais kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama tuometiniam Kauno apygardos prokuratūros vadovui Kęstučiui Betingiui iškelti bylą, nes jis esą gali būti susijęs su jos sūnaus Drąsiaus Kedžio mirtimi.

Prokuratūra dėl to pareiškė kaltinimą D. Kedienei, tačiau teismas mano, kad šių L. Kedienės veiksmų taip pat negalima vertinti kaip nusikalstamų.

Teismas atsižvelgė į tuomet susiklosčiusią situaciją – buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl D. Kedžio mirties priežasties nustatymo, jis truko 9 mėnesius. Teismas mano, kad iškeldama versija L. Kedienė nesiekė nusikalstamų tikslų.

L. Kedienės byloje nukentėjusiuoju buvo pripažintas buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, jis šiuo metu dirba advokatu. Teisininkas buvo pareiškęs 7 tūkst. eurų ieškinį. Išteisinus L. Kedienę, ieškinys paliktas nenagrinėtas.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes galbūt įvykdė garliaviškis D. Kedys.

Jis kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir Laimutės Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A. Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek galima tuos Kedžius kaltinti nebūtais dalykais.Kovojo prieš pedofilus o šlykščiai dabar kaltina juos. Ūsas balutėje paskendo,o buvo saugomas,tai kur buvo jo sargybiniai.Dabar dar mes visi turime išlaikyti tą stankūnaitę su palydą.Tegul pedofilai ją išlaiko ten užsienyje.O kur mergaitė niekas nežino,ta valkatavo ir valkataus,nes jau mokykloje gerokai buvo pagarsėjusi kas per paukštytė. Tikiu kad bus diena ir iškils visa tiesa,Kedžiams ir Neringai linkiu nepalūžti stiprybės.

Stas

Stas portretas
Amerikoj už moralinę skriaudą priteisiami milijonai .O dar plius teisminis teroras.Del betingio tai viskas seniai aišku,įdomu vienas dalykas,kaip Šimašius susijęs su šiais įvykiais ,juk važinėjo aplink Ūsą kai balutej paskendo.Kas ji pasiuntęs

Anonimas

Anonimas portretas
> nusivyles,ar tik ne iš CYPKES rašinėji,gudruoli?
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių