Quantcast

Muitininkai sulaikė 14 tonų vandens pypkių tabako

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sulaikė 14 tonų vandens pypkių tabako krovinį, kuruo vertė siekia apie 800 tūkst. tonų.

Pareigūnai pranešė, kad krovinys buvo sulaikytas dar vasarį, nustatyta, kad Didžiosios Britanijos įmonė, kuri buvo nurodyta kaip siuntos savininkė - yra „vaiduoklis“, nes seniai išregistruota.

Ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis MKT Vilniaus skyriuje buvo pradėtas vasario 23 dieną, kai pareigūnai viename Vilniaus rajono Rukainių seniūnijoje esančiame krovinių terminale sulaikė vilkiką su keliomis tonomis vandens pypkių tabako. Pareigūnų žiniomis šį tabaką ketinta išgabenti į Kirgiziją.

Kitą dieną dviejose vietose buvo sulaikyta dar pora šio tabako krovinių. Minėtame Vilniaus rajono terminale aptiktos 9, 5 tonos, o dar kelios tonos surastos jau Vilniaus aerouosto krovinių terminale.

Sulaikyto tabako gamintojai labai įvairūs, tarp jo kilmės šalių etiketėse nurodytas ir Egiptas, ir Jungtiniai Arabų Emyratai, ir JAV.

Bendras sulaikyto vandens pypkių tabako kiekis – 14 tonų, jo vertė dar tikslinama, tačiau preliminariais vertinimais siekia apie 800 tūkst. eurų. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brač,

Brač, portretas
pasigooglinau, jau ir aš mandras, žinau, kad vandens pypkės - kaljanas ir bongas! Ir visai ne naram, o ponam, katriem raškažius uodegą drasko!

Tu pone, tu macnas,

Tu pone, tu macnas, portretas
o tai kam tos vandens pypkės? Ar naram? Paaiškinkit ma durnam, gal ir aš užnorėsiu įlindęs į vonią...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių