Quantcast

Paminklines plokštes iš Lukiškių aikštės pradangino ne vagys

  • Teksto dydis:

Dvi paminklinės plokštės, apie kurių vagystę iš Lukiškių aikštės pranešta policijai, pašalintos Vilniaus savivaldybės iniciatyva.

Policija pirmadienio vakarą gavo pranešimą apie plokščių nuo paminklo „Šimtmečio ratas“ vagystę ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tačiau savivaldybė savo ruožtu antradienį informavo, kad lentos pašalintos jos iniciatyva, nes buvo įrengtos neteisėtai. Paaiškėjus šioms detalėms policija tyrimą numato nutraukti.

Savivaldybė pranešė, kad Lukiškių aikštėje praėjusią savaitę neteisėtai įrengta atminimo lenta ir tekstas, kuriame minimos relikvijos, palaidotos aikštėje, nebuvo derintos su Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija, dėl leidimo įrengti aikštėje lentą į savivaldybę kreiptasi nebuvo.

Šiuo metu pašalintos lentos laikinai saugomos bendrovės „Grinda“ aikštelėje.

„Jeigu atsiras lentos savininkas, lenta bus grąžinta jam“, – nurodė Vilniaus mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad pareigūnai tyrimą nutrauks.

„Jis tikrai bus nutrauktas, kadangi, kaip rašoma savivaldybės pranešime spaudai, įvyko nesusipratimas, plokštės įrengtos be leidimo, be suderinimo (...). Šiuo atveju būta nesusišnekėjimo, niekas nepavogta“, – teigė P. Radvilavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ten lentos 'Čia bus mauzoliejus Ožiui' dar nėra? :s

Zigmantas

Zigmantas portretas
Včio paminklo epopėjos atgarsiai.

NA NA

NA NA  portretas
štai kaip bendrauja ,Vilniaus savivaldybė ir Vilniaus žmonės ,_______kažkam , labai norisi okupuoti šią Vilniaus aikštę ,įdomu kam Šimašius ją leis ją pasisavinti ,,,,,,sėkmės ,ir kas tik nenorėjo Vilniaus ,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių