Quantcast

„Liepkalnio šešėlių“ grupuote pasivadinę jaunuoliai aukų ieškojo per internetą

  • Teksto dydis:

Vilniaus Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai įvairiose sostinės vietose sulaikė penkis nepilnamečius, įtariamus plėšimu.

Visi šie nepilnamečiai, kurių amžius nuo 14 iki 17 metų, yra Vilniaus laikinosios globos namų auklėtiniai ir prisistatinėjo esantys grupuotės nariais, antradienį pranešė Vilniaus apskrities policija.

Vasario 23 dieną į sostinės policiją kreipėsi aštuoniolikmetis vilnietis. Jį apie 19.30 val. Dzūkų gatvėje užpuolė, sumušė ir grasinant daiktu, panašiu į pistoletą, atėmė išmanųjį telefoną ir piniginę su pinigais, įvairiomis kortelėmis.

Pasak pareiškėjo, jį užpuolę jaunuoliai prisistatė „Liepkalnio šešėlių“ grupuotės nariais (rusų kalba buvo pasakyta „Lipovskije teni“).

Pradėto ikiteisminio tyrimo metu Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai išsiaiškino, kad keturiolikmetė, vaikų globos namų auklėtinė, per socialinius tinklus susipažino su nukentėjusiuoju ir jį išviliojo į susitikimą Dzūkų gatvėje. Nepilnametė nurodė susitikimo vietą tų pačių globos namų auklėtiniams ‒ septyniolikmečiams, kad šie nuketėnusįjį apiplėštų.

Pareigūnai nustatė ir sulaikė visus įtariamuosius. Tiems patiems nepilnamečiams pradėtas ir kitas ikiteisminis tyrimas – dėl pinigų vagystės iš globos namų seifo. Po šio nusikaltimo nepilnamečiai buvo pabėgę iš globos namų.

Policijos duomenimis, vienam iš nepilnamečių net 29 kartus buvo skelbiama paieška. Antradienį pareigūnai kreipiasi į teismą su prašymu skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą aktyviausiam šios nepilnamečių grupės lyderiui.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad nepilnamečiai, prisistatydami „Liepkalnio šešėlių“ grupės nariais, Vilniuje galėjo padaryti ir daugiau plėšimų ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos, susijusios su minimu pavadinimu, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Patikek, padarysim. 14, 18 ar 30 metu gaus savo. Prasidejo vasara, laikas miskus tvarkyti, ten daug siuksliu. Tvarkyti reikia ir yra jau kam

Cha

Cha portretas
O ką jūs jiems padarysit? Nepilnamečių skriausti ir bausti negalima!

jooo

jooo  portretas
Išgamas I karuves vistiek naudos nebus o tik nuostoliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių