Quantcast

Lenkus „Facebook“ šaudyti siūlęs vyras „užsidirbo“ teistumą

  • Teksto dydis:

Vilniečio Sauliaus Ž. bandymas „sutramdyti“ esą prieš lietuvius priešiškai nusiteikusius lenkus baigėsi baudžiamąją byla – visus be išimties Lietuvos kaimynus socialiniame tinkle „Facebook“ šaudyti pasiūlęs vyras ne tik „užsidirbo“ teistumą, bet ir privalės sumokėti beveik tūkstančio litų baudą.

Vilniečio Sauliaus Ž. bandymas „sutramdyti“ esą prieš lietuvius priešiškai nusiteikusius lenkus baigėsi baudžiamąją byla – visus be išimties Lietuvos kaimynus socialiniame tinkle „Facebook“ šaudyti pasiūlęs vyras ne tik „užsidirbo“ teistumą, bet ir privalės sumokėti beveik tūkstančio litų baudą, rašo portalas delfi.lt.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad Saulius Ž. viešai kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su asmenimis dėl jų tautybės ir kilmės. Ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo pradėtas pagal VšĮ Europos žmogaus teisių fondo pareiškimą.

Už tai vilniečiui teisėja Danutė Mickevičienė nusprendė skirti 10 MGL dydžio (1 300 Lt) baudą. Kadangi Saulius Ž. pripažino kaltę ir sutiko, jog baudžiamasis procesas būtų baigtas baudžiamuoju įsakymu, teismas jam skirtą baudą sumažino trečdaliu – nuteistasis privalės sumokėti 7 MGL dydžio (910 Lt) baudą.

Saulius Ž. socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje komentuodamas nuotrauką dėl tariamo Lietuvos ir Lenkijos piliečių konflikto, paskelbė komentarą, kuriuo buvo kurstoma smurtauti ir susidoroti su asmenimis dėl jų tautybės ir kilmės.

„Šaudyt lenkus!!!!!!! Visus!!!!!!!“ – Sauliaus Ž. parašytą komentarą teismas pripažino nusikalstamu.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras neneigė, kad rašė komentarą, tačiau teisinosi, jog tenorėjo išakyti savo nuomonę.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo pradėtas pagal VšĮ Europos žmogaus teisių fondo pareiškimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Kada dergia lietuvius ir Lietuva, valstybe ir Lietuvos teismai niekada nestoja ginti savo zmoniu. O tik kas atsitinka kitos tautybes zmonems ar siaip koks niekalas, iskarto mokamos kompensacijos ir apsikama pati Lietuva ir jos pilieciai

tik taip

tik taip portretas
Apie lenkucius,zydukus ir gejozmones reikia kalbeti tik gerai,nes tai yra geriausia kas gali buti zemeje.Elitas.

pagarba

pagarba portretas
Pagarba Vilniaus miesto apylinkės teismui!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių