Quantcast

Kontrabandiniai rūkalai slėpti tarp saldainių ir sausainių

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Latvija muitininkai sulaikė tarp rusiškos konditerijos gaminių paslėptus tūkstančius pakelių cigarečių.

Vilniaus teritorinės muitinės mobiliųjų grupių posto ir Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai antradienį Lietuvos ir Latvijos pasienyje sulaikė didelę cigarečių kontrabandą.

Maždaug 67 dėžės nelegalių rūkalų aptiktos Rusijos piliečio vairuotame krovininiame vilkike, kuriuo į Karaliaučių gabentas rusiškos konditerijos krovinys, pranešė MKT.

Zarasų rajone patruliavę Vilnius teritorinės muitinės mobiliųjų grupių posto pareigūnai vilkiką „Volvo“ patikrinimui sustabdė apie 12 val. dienos, ties buvusiu Smėlynės kelio postu.

Mašiną vairavęs I. Sh. pareigūnams sakė į Karaliaučių vežantis konditerijos krovinį – saldainius ir sausainius. Tačiau muitininkai nusprendė „Volvo“ patikrinti rentgeno kontrolės sistema Medininkuose.

Patikrinus, paaiškėjo, kad tarp gabentų konditerijos gaminių: saldainių, tortų, šokolado – primaišyta ir dėžių su nelegaliomis cigaretėmis.

Pirminiais duomenimis, iš viso aptiktos 67 dėžės su rūkalais – apie 33 500 pakelių baltarusiškų cigarečių. Apytikslė jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais gali siekti iki 100 tūkst. eurų.

Rusijos pilietis buvo sulaikytas dviem paroms, MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių