Quantcast

Kontrabanda įtariamam vilniečiui prašoma skirti dar vieną psichiatrinę ekspertizę

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra teismo prašo skirti dar vieną psichiatrinę ekspertizę anksčiau neveiksniu pripažintam ir itin stambaus masto kontrabanda įtariamam vilniečiui Marjanui Taraškevičiui.

Tokį prašymą Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje trečiadienį pateikė prokuroras Gedgaudas Norkūnas. Šis teismas nagrinėja M.Taraškevičiaus bylą, kurioje jis įtariamas narkotikų platinimu.

Kadangi dvi anksčiau atliktos ekspertizės konstatavo, kad vyras yra neveiksnus ir negali būti teisiamas, prokuratūra teismui bylą atidavė dėl priverčiamųjų medicinos priemonių - priverstinio gydymo - paskyrimo. Tačiau dabar prokuratūrai kyla įtarimų, kad teismo medicinos ekspertai susipažino su ne visais jiems pateiktais duomenimis.

Prokuroras G.Norkūnas BNS sakė, kad posėdyje apklausta antrosios ekspertizės ekspertų grupės vadovė teigė, jog buvo nustatyti simuliavimo požymiai. Tačiau, pasak prokuroro, ekspertizės išvadoje apie tai nėra nė vieno žodžio. Be to, ekspertams buvo pateikti tam tikri duomenys, su kuriais jie nesusipažino.

Ar tenkinti prokuroro prašymą, teismas paskelbs spalio 31 dieną.

"Dambrauskinių" gaujos narys M.Taraškevičius šiuo metu laikomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Pirmos ekspertizės metu jam buvo nustatytas sutrikimas, tačiau šios ekspertizės rezultatais suabejota paaiškėjus, kad išvadą rašė ekspertė Jelena Marcinkevičienė, kurios sūnus, kaip skelbė žiniasklaida, palaikė draugiškus santykius su M.Taraškevičiumi. Kilus skandalui postą paliko Teismo psichiatrijos tarnybos vadovas Konstantinas Daškevičius, gyvenęs su J.Marcinkevičiene.

M.Taraškevičius yra vienas iš įtariamųjų milijoninės cigarečių kontrabandos byloje. Joje pareigūnai 2011 metų pabaigoje sulaikė apie 100 mln. vienetų nelegalių rūkalų. Valstybei galimos, tačiau užkardytos žalos dydis siekia apie 30 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Kam tos ekspertizes? Visi seniai zino, kad visu nusikalteliu psichika nesveika! Reikia istatymo, kad reikia juos nukreipt priverstiniam gydymui, kad jie taptu "darzovemis" ir nedarytu milijoniniu nuostoliu valstybei. Tuomet kiekvieno nusikaltelio advokatas nustotu reikalauti tu ekspertiziu! Butu labai idomu suzinoti statistika, kiek is ju buvo pripazinti ligoniais, o dar idomiau- kokio eksperto ten isvadu daugiausia!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių