Quantcast

Kompozitoriaus žudikų elgesys nustebino ir patyrusius teisėjus

Skėčio metaliniu galu į akį sužalotas kompozitorius Tomas Dobrovolskis buvo paliktas gulėti ant šaligatvio, aiškėja iš kaltinamųjų parodymų.

Po muštynių gulėti ant šaligatvio buvo paliktas ir dar vienas nukentėjusysis. Jam padaryti sužalojimai nebuvo mirtini. Pastarasis gulėdamas dar sulaukė spyrio.

Bylos duomenimis, 2014-ųjų gruodžio 24-ąją, šv.Kūčių išvakarėse, apie 3 val. šeši jauni girti vyrai netikėtai užpuolė žmogų baro Vingrių gatvėje koridoriuje. Jie taip pat užpuolė kelis kitus netoli įėjimo į barą buvusius žmones.

Bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį apklausė kaltinamąjį Paulių Leščinską. Per ikiteisminį tyrimą jam buvo pateikti įtarimai dėl nužudymo, tačiau vėliau panaikinti. Jis dabar kaltinimas viešosios tvarkos pažeidimu.

Kaltinamojo pasakojimai apie elgesį su nukentėjusiais nustebino ir didelę darbo patirtį turinčius teisėjus.

„Jūs praeidamas dar spyrėte gulinčiam žmogui. Nekilo minčių, kad reikia žmonėms suteikti pagalbą? Jūs einant toliau į barą, nežinau ką ten švenčiat. Jeigu tokie katalikai, nusiteikę prieš Putiną, netinkama naktis girtavimui. O kur jūsų paprastas elementarus žmoniškumas – juk žmonės guli?“ – stebėjosi teisėjas Stasys Lemežis.

P.Leščinskas teisinosi nesupratęs, kad galėjo kilti tokie baisūs padariniai. Jaunas vyras pripažino, kad nuo T.Dobrovolskio buvo už penkių ar šešių metrų.

Pasak P.Leščinsko, prie T.Dobrovolskio, kuris buvo su šunimi, stovėjo Skirmantas Jankauskas, Audrius Šalna ir Karolis Pociūnas. Būtent šiems vaikinams yra pateikti kaltinimai dėl kompozitoriaus nužudymo.

P.Leščinskas teismui negalėjo pasakyti, kurio jaunuolio rankose buvo mirtiną sužalojimą sukėlęs skėtis.

„Būtent tuo momentu pastebėjau skėtį šmėstelėjant tarp keturių žmonių“, – teigė kaltinamasis. Jis tepasakė, kad vyrai stovėjo į jį nugaromis ir jis negali pasakyti, kas mojavo skėčiu.

Pasak kaltinamojo, po smūgio skėčiu T.Dobrovlskis nugriuvo ir daugiau neatsikėlė.

Anot P.Leščinsko, muštynės bare kilo po kalbų apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Patyręs itin sunkią traumą, 48 metų T.Dobrovolskis mirė ligoninėje sausio 6-osios rytą, taip ir neatgavęs sąmonės. Kompozitoriui skėčiu buvo išdurta akis, prakirsta kraujagyslė ir sužalotos smegenys. Ekspertai nustatė, kad jis mirė nuo vienintelio smūgio į akį.

Kaltinamajame akte rašoma, jog kaltinamųjų asmenų atsakomybę sunkina tai, kad įtariamos nusikalstamos veikos padarytos bendrininkų grupėje bei būnant apsvaigus nuo alkoholio. Nė vienas iš šešių kaltinamųjų, kurie įvykio metu buvo 20–25 metų, anksčiau teisti nebuvo.

Kitame posėdyje, kuris vyks balandį, numatomos kaltinamųjų nužudymu apklausos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių