Quantcast

Kompozitoriaus nužudymo byloje – poligrafo tyrimas

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį specialistams pavedė poligrafu ištirti kaltinamąjį ir du liudytojus byloje dėl kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo.

Poligrafu arba vadinamuoju melo detektoriumi bus tiriamas kaltinamasis Karolis Pociūnas, liudytojai Ieva Dailidzionytė ir Martynas Prokopas.

K.Pociūnas yra vienas iš kaltinamųjų, sulaukęs kaltinimų dėl nužudymo, I.Dailidzionytė yra skėčio, kurio vieninteliu smūgiu į akį buvo sunkiai sužalotas ir vėliau mirė R.Dobrovolskis, savininkė.

Tą vakarą, kai buvo sunkiai sužalotas V.Matulevičius, I.Dailidzionytė susitiko su kitu bylos kaltinamuoju Vyteniu Matulevičiumi. Jis pasiūlė jai eiti kartu su juo į „Psichbarį“, susitikti su jo draugais.

Bare kilus aršiai diskusijai apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, mergina kartu su V.Matulevičiumi rengėsi išeiti. Lauke ji skėtį trumpam palaikyti padavė M.Prokopui. Po to ji pamatė ateinančius keturis vaikinus, jie klausė, kam čia patinka V.Putinas. Prie baro kilo muštynės. Vėliau ji paėmė skėtį, bet jis jau buvo be rankenos.

„Prisiekiu savo gyvybe, kad jeigu būčiau mačiusi, kas taip padarė, pasakyčiau. Pagaliau būtų įvykdytas teisingumas ir to, kas dabar vyksta, tikrai nebūtų. Mane labai graužia sąžinė, kad negaliu atsukti tų įvykių“, – teismui rugpjūtį duodama parodymus sakė I.Dailidzionytė.

Tuo metu M.Prokopas teismui sakė, kad dėl girtumo įvykių nepamena. Jis tikina, kad skėčio rankose neturėjo.

„I.Dailidzionytė – nelaimingo skėčio savininkė, ji davė M.Prokopui palaikyti. M.Prokopas – žmogus, iš kurio ištrauktas ar išlaužtas buvo skėtis“, – sakė teisėjas Stasys Lemežis, paskelbęs nutartį dėl poligrafo panaudojimo nagrinėjant bylą.

Kaltinamasis V.Matulevičius sutiko tirtis poligrafu, jis jau yra šiek tyręsis ikiteisminio tyrimo metu, poligrafu tikrinti ir kiti kaltinamieji. Tačiau šiam tyrimui kategoriškai prieštaravo ir nesityrė kaltinamasis Skirmantas Jankauskas.

Teismo nurodytus asmenis tirs Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centras.

Ekspertai taip pat tirs ir nužudymo įrankį – skėtį. Nužudytojo artimųjų advokatas Mindaugas Kukaitis prašo pavesti ekspertams išsiaiškinti, koks buvo skėčio ir koto atidalijimo mechanizmas.

Ši nužudymo byla Vilniaus apygardos teismą pasiekė daugiau nei prieš metus – praėjusių metų rugpjūčio pradžioje.

Kaltinimai dėl T.Dobrovolskio nužudymo iš chuliganiškų paskatų pateikti trims asmenims – S.Jankauskui, K.Pociūnui ir Audriui Šalnai. Šiems kaltinamiesiems bei dar trims asmenims taip pat pateikti kaltinimai dėl tyčinio nesunkaus asmens sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų.

Be to, visi šeši asmenys kaltinami savo elgesiu pažeidę viešąją tvarką.

Kaltinamajame akte rašoma, jog kaltinamųjų atsakomybę sunkina tai, kad įtariamos nusikalstamos veikos padarytos bendrininkų grupėje bei būnant apsvaigus nuo alkoholio. Nė vienas iš šešių kaltinamųjų, kuriems įvykio metu buvo 20–25 metų, anksčiau teisti nebuvo.

Žmogaus mirtimi pasibaigęs konfliktas kilo dėl kelių asmenų kalbų apie Rusijos prezidentą V.Putiną. Vieni bare buvę asmenys pareiškė palaikantys šį politiką, kiti pasmerkė tokį požiūrį. Pasmerkusieji pasikvietė mieste buvusius draugus, kilo muštynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liietuvis

liietuvis portretas
Putino gerbejai-zmogzudziai-
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių