Quantcast

Ketvirtą kartą girtas prie vairo įkliuvęs Vilniaus verslininkas sės į areštinę

  • Teksto dydis:

Pomėgis girtam sėstis prie vairo Vilniaus verslininkui Mindaugui Matuliui brangiai kainuos – teismas nusprendė, kad jau ketvirtą kartą policijos pareigūnų neblaivus sustabdytas vairuotojas ne tik privalės 25 paroms sėstis į areštinę, bet ir neteks automobilio „Opel Corsa“

Pomėgis girtam sėstis prie vairo Vilniaus verslininkui Mindaugui Matuliui brangiai kainuos – teismas nusprendė, kad jau ketvirtą kartą policijos pareigūnų neblaivus sustabdytas vairuotojas ne tik privalės 25 paroms sėstis į areštinę, bet ir neteks automobilio „Opel Corsa“, rašo delfi.lt.

„M. Matulis padarė vieną iš sunkiausių bei šiurkščiausių Kelių eismo taisyklių pažeidimų – neturėdamas teisės vairuoti, kai ši teisė jam yra atimta, vairavo neblaivus, tai padarė pakartotinai, jam nustatytas vidutinis neblaivumo (girtumo) laipsnis (2,22 prom.) žymiai viršijo leistiną (0,41 prom.) normą, kas, savo ruožtu, sukelia pavojų ne tik transporto eismo saugumui, bet ir žmonių gyvybei, sveikatai“, – galutiniame ir neskundžiamame nutarime nurodė teismas.

Teisėjos duomenimis, vienai bendrovei vadovaujantis verslininkas buvo ne kartą baustas administracine tvarka už KET pažeidimus (nuo 2002-ųjų lapkričio iki 2012-ųjų gruodžio – 10 kartų), net 3 kartus buvo sulaikytas vairuojantis neblaivus.

Teismas nusprendė, kad ketvirtą kartą prie vairo girtas įkliuvęs M. Matulis turi praleisti areštinėje. Tokia sankcija jam buvo skirta po to, kai gegužės 18-ąją, apie 3.40 val., jį Vilniuje, Ukmergės g. 363, prie vairo sulaikė pareigūnai – vairuotojas neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę, be to, buvo neblaivus (2,22 prom.).

Tuo metu M. Matulis teismą bandė graudinti, jog jam paskirta per griežta nuobauda.

Jis bandė prisidengti savo darbu – esą dėl paskirto arešto jam tektų sustabdyti ūkinę veiklą, todėl jo vadovaujamos įmonės darbuotojai laikinai liktų be darbo.

„Neturiu galimybių pavesti darbus kontroliuoti kitiems asmenims“, – M. Matulis pažymėjo, kad jo bendrovė įgyvendina Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007-2013 metų veiksmų programą pagal įmonei skirtą paramą, įmonė yra įpareigota įsisavinti Europos Sąjungos paskirtas lėšas.

Teismas tuo nepatikėjo – esą M. Matulis tik siekia sušvelninti savo teisinę padėtį.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
"Viarslinyks" ir tuo viskas pasakyta .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių