Quantcast

Kalvarijų turgavietėje sulaikyta kišenvagė buvo teista Anglijoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus Kalvarijų turgavietėje sulaikyta kišenvagė, kuri iš pirkėjos pavogė piniginę su pinigais ir dokumentais. 

Policija turi duomenų, kad ši moteris vogdavo ir kitose sostinės turgavietėse, be to, už kišenvagystes buvo nuteista ir kalėjo Anglijoje.

Vilniaus apskrities pareigūnai, bendradarbiaudami su Kalvarijų turgavietės apsaugos darbuotojais, profesionalią kišenvagę sulaikė su įkalčiais.

Pranešė policija pranešė, kad 47­-erių metų kišenvagė, į sostinę atvykusi iš Panevėžio, su įkalčiais rankose buvo sulaikyta trečiadienį apie 11.45 val. Kalvarijų turgavietėje. Ši moteris slapčia iš senyvo amžiaus moters rankinės pavogė piniginę su pinigais ir dokumentais.

Policija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip moteris iš prie prekystalio stovinčios senutės ištraukia piniginę ir nueina.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamoji uždaryta į areštinę. Artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl tyrimo pabaigimo pagreitinto proceso tvarka.

Pasak policijos, ši panevėžietė į kišenvagius sostinėje gaudančių pareigūnų akiratį pakliuvo prieš mėnesį. Ji nuolat vykdė nusikaltimus Vilniaus turgavietėse.

Pareigūnai turi duomenų, kad ši moteris 2013 metais buvo teista Anglijoje dėl kišenvagysčių. Viename iš miestų buvo sudaryta speciali pareigūnų grupė jos sulaikymui. Ji buvo nuteista 2 metų laisvės atėmimo bausme, o į šį miestą atvykti negalės 10 metų.

Šiemet įtariamoji grįžo į Lietuvą ir, policijos turimais duomenimis, didžiuosiuose Lietuvos miestuose toliau vykdė kišenvagystes.

Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad ši moteris padarė ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl asmenų, nukentėjusių nuo šios kišenvagės ar turinčių kitokios informacijos apie jos nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonu (8 5) 271 6053.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystę) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų (vaizdo įrašą galite rasti čia).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių