Quantcast

K. Lančinskas: šūvį į benamį policininkas paleido netyčia

  • Teksto dydis:

Šeštadienį šūvį į asocialų asmenį Vilniuje policijos pareigūnas paleido netyčia, sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

„Dar aiškinamės, kokiomis aplinkybėmis, bet bendraujant su asocialiais asmenimis, įvyko netyčinis šūvis iš pareigūnų turėto ginklo ir dėl to buvo lengvai sužeistas vienas iš asmenų“, – pirmadienį per spaudos konferenciją teigė K.Lančinskas.

Pasak policijos viršininko, apie įvykį policijos pareigūnai sužinojo tik kitą dieną – kai sužeistasis kreipėsi į medikus. Įvykio vietoje, anot pareigūno, jokių požymių, kad sužeistas žmogus, nebuvo.

„Kadangi tai įvyko tamsoje, mūsų pareigūnai, galėjo būti, kad ir nepastebėjo, jog taip atsitiko, kad žmogus sužeistas. Visas kitas aplinkybes mes dabar aiškinamės“, – kalbėjo jis.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybinių įgaliojimų viršijimo, nes pareigūnai, grįžę po pamainos, vadovybės apie šūvį neinformavo.

Pareigūnai su savimi turėjo AK–74 automatinį ginklą. Jie pareigūnams išduoti po įvykių Prancūzijoje.

„Kaip pareigūnai aiškina, patalpa buvo labai maža, jiems įėjus tamsoje, automato saugiklis už kažko užsikabino ir iššovė“, – sakė K.Lančinskas.

Kaip pirmadienio rytą pranešė Policijos departamentas, Vilniuje pašautas vyras dėl patirtų sužeidimų gydomas ambulatoriškai. 31 metų sužeistas vyras į ligoninę iš Pylimo gatvės pristatytas sekmadienio rytą 9.12 valandą. Jam dėl kiauryminės žaizdos ir pėdos kaulo lūžimo suteikta medicininė pagalba.

Vyras buvo sužeistas šeštadienį apie 15.30 valandą. Jį iš šaunamojo ginklo sužalojo policijos pareigūnas.

Kaip pranešė policija, pagal iškvietimą į Pylimo gatvę atvykę policijos pareigūnai nugriauti skirtame kioske rado trys gyvenamosios vietos neturinčius asmenis.

Vienas pareigūnų iškvietimo metu panaudojo tarnybinį ginklą ir sužeidė vieną asmenį.

Policijos departamento Imuniteto valdyba ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius aiškinasi įvykio aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KA

KA portretas
Susitiko netyciukas ir neziniukas ir gavosi pykst! parsiukas.

ALIUS

ALIUS portretas
1.KODEL SOVINYS BUVO BE JOKIO REIKALO ISTUMTAS I VAMZDI 2.JEI JAU SOVINYS VAMZDYJE,KODEL AUTOMATAS NEPASTATYTAS ANT SAUGIKLIO,,,ABU GINKLO NAUDOJIMO PUNKTAI BUVO PAZEISTI,,,NET KEISTA,PAREIGUNAS SU TOKIU DARBO STAZU...

*-*

*-* portretas
Netyčia pašovė ir netyčia - nutylėjo apie įvykį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių