Quantcast

J. Kairys lieka nuteistas dėl sukeltos avarijos, per kurią sužalotas policininkas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė žinomo lakūno ir akrobatinio skraidymo čempiono Jurgio Kairio apeliacinį skundą baudžiamojoje byloje, kurioje jis nuteistas už sukeltą avariją, per kurią nukentėjo motociklu važiavęs policininkas.

J.Kairiui lieka galioti apylinkės teismo skirta bausmė - 2,6 tūkst. litų bauda ir pusantrų metų atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

"Kolegija nustatė, kad J.Kairys padarė Kelių eismo taisyklių pažeidimą, ir dėl jo veiklos atsirado pasekmės, buvo padarytas kūno sužalojimas", - skelbdama nutartį posėdyje sakė teisėja Regina Pocienė.

Po apygardos teismo nutarties nuosprendis įsiteisėjo.

Po teismo posėdžio J.Kairys žurnalistams neslėpė, kad tikėjosi kitokio verdikto.

"Dabar visur turėsiu rašyti, kad esu teistas. Per griežtas, manau, teismas buvo", - sakė jis ir pridūrė, kad nuosprendis gali turėti įtakos ir jo veiklai. Atsisveikindamas jis palinkėjo žurnalistams stengtis neturėti reikalų su policija.

Nuosprendis ir Vilniaus apygardos teismo nutartis dar gali būti skundžiami Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

J.Kairys į teisiamųjų suolą sėdo už tai, jog sužalojo Vilniaus policininką, nors lakūno vairuojamas automobilis "Honda" ir policijos patrulio 32 metų Boguslavo Savickio motociklas "Yamaha" nebuvo susilietę.

Bylos duomenimis, 2011-ųjų rugpjūčio 25-osios pavakare lakūno vairuojamas Vilniuje, pravažiavęs S.Dariaus ir S.Girėno gatvių bei Eišiškių plento sankryžą, iš pirmosios eismo juostos išvažiavo į antrąją ir užkirto kelią ja važiavusiems dviem motociklininkams. Pastarieji buvo po tarnybos vykę patruliai. Vienas jų, vengdamas susidūrimo su lengvuoju automobiliu, buvo priverstas stabdyti motociklą - nukritęs ant asfalto vairuotojas B.Savickis susižalojo krūtinę, susilaužė stuburo slankstelį. Nukentėjusiam teko pusmetį gydytis.

J.Kairys teisme neneigė, kad važiavo S.Dariaus ir S.Girėno gatve, tačiau neprisiėmė kaltės dėl įvykusios avarijos.

"Jei esu kiek nors kaltas dėl šios situacijos, atsiprašau ir reiškiu užuojautą", - yra sakęs žinomas lakūnas.

Akrobatinio skraidymo pasaulio čempionas tikino, kad persirikiuodamas iš vienos eismo juostos į kitą, nesukėlė pavojaus motociklininkams, buvo blaivus ir sveikas, įsitikinęs, kad saugus pats ir visi kiti.

Šią bylą tiriantis prokuroras įsitikinęs, kad už šį pažeidimą neužtenka J.Kairio nubausti pinigine bauda, nes baudas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus jis mokėjo 24 kartus. Prokuroras įsitikinęs, kad nuolat eismo taisykles pažeidžiančiam lakūnui reikėtų uždrausti vairuoti pusantrų metų.

J.Kairys ir jo advokatas prašė neatimti vairuotojo pažymėjimo, nes automobilis jam būtinas ir kasdieniame gyvenime, ir darbe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam V

Tam V portretas
viskas būtų lyg ir teisybė, tu nesi didvyris ir juo niekada nebūsi, bet gal dar suspėsi lietuviškai be klaidų rašyti?

NA NA

NA  NA portretas
galėtum pasakyti , gimes skraidyti , negali po žemę šliaužioti ,daryk ką sugebi ,,,bet čia esmė yra materialinė ,buvo sunkiai traumuotas žmogus ,negalėjo būti jokios kalbos apie taikos sutartį ,todėl kairiui reikėtu vis dėlto išmokti ant žemės ne skraidyti , o susilyginti su ant žemės vaikščiotojais ,ir paisyti jų taisyklių .sėkmės suartėti ir palikti vis dėlto savo pėdas ant žemės.

Dalija

Dalija portretas
Sunku pasakyti kas kaltas, kas ne.Pas mus teisėjai visada teisūs.Neverta p. Kairiui ieškoti teisybės, nes vis tiek neras 200 procentų garantuoju.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių