Quantcast

Įtariamasis Sausio 13-osios byloje J. Melis lieka suimtas

  • Teksto dydis:

Sausio 13-osios byloje įtariamas Rusijos pilietis Jurijus Melis lieka suimtas, ketvirtadienį nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė jo prašymą pakeisti kardomąją priemonę - suėmimą - ir paleisti į laisvę. Ši nutartis galutinė ir neskundžiama.

Anot teismo, šioje proceso stadijoje yra pagrindas manyti, kad įtariamasis gali bandyti bėgti ir slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų. Juoba, kad J.Melis yra Rusijos pilietis, jokie ryšiai jo nesaisto su Lietuva.

Rusas prašė jį paleisti už 100 tūkst. litų užstatą, kurį esą pasirengę sumokėti įtariamojo giminaičiai, bet Vilniaus apygardos teismas pareiškė, kad tai patvirtinančių įrodymų nepateikta.

Pagal liepos 9 dienos Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, J.Meliui suėmimas yra pratęstas iki rugsėjo 12 dienos.

Rusijos pilietis Lietuvoje buvo sulaikytas kovo mėnesį. Nuo to laiko jis yra suimtas, motyvuojant, jog išleidus į laisvę gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų.

Vilniuje per 1991 metų žiemos įvykius tarnavęs sovietų karininkas J.Melis buvo sulaikytas kovo 12-osios vakarą Panemunės pasienio kontrolės punkte su Rusijos Karaliaučiaus kraštu.

J.Melis kaltinamas dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų, jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Prokurorų duomenimis, J.Melis buvo viename iš tankų sovietams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą.

Ikiteisminiame tyrime įtariamaisiais pripažinti 79 Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai, jų atžvilgiu yra išduoti Europos arešto orderiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių