Quantcast

Įtariama, kad nuo kempinligės Vilniuje mirė moteris

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Santariškių ligoninėje mirė moteris, kuriai medikai įtaria kempinligę. Ar pavojingos ligos diagnozė bus patvirtinta, paaiškės tik po poros mėnesių – tiek trunka smegenų audinių tyrimai.

Mirties faktą Santariškių atstovai portalui delfi.lt patvirtino, tačiau kol diagnozė nepatikslinta, nenorėjo plačiau komentuoti atvejo.

Skyriuje, kuriame mirė pacientė, gulėję žmonės pasakojo, jog moters gyvybė užgeso pirmadienį. Iš gydytojų jie supratę, jog pavojinga ir reta liga ji galėjo užsikrėsti nuo kempinlige sergančių galvijų mėsos.

Vilniaus visuomenės sveikatos centras informacijos apie įtariamą kempinligę antradienio rytą dar nebuvo gavęs. Tokių žinių neturėjo ir Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

Šios įstaigos Užkrečiamųjų ligų kontrolės ir informacijos skyriaus vadovo pavaduotoja Biruta Zdanevičienė sakė, jog kempinligės diagnozės patikslinimas užtrunka, nes audiniai siunčiami į užsienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RASYKIT !

RASYKIT      ! portretas
Kur imanoma uzsikrest !!!

o

o portretas
O tai kaip tada vykdomas gydymas? Kažkaip čia man neaišku. Gydymas turėtų būti ekstra, ar laukt atsakymo kelis mėnesius? Nesuprantu, gal kas supranta...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių