Quantcast

Išteisintas buvęs ekologinės policijos vadovas bylinėjasi su valstybe dėl žalos

  • Teksto dydis:

Teistas, tačiau dviejų teismų visiškai išteisintas buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus viršininkas Vladimiras Jankoitas iš valstybės siekia prisiteisti 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Su skundu buvęs policijos pareigūnas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą. Trečiadienį bylos nagrinėjimas buvo nukeltas liepos 18 dienai, BNS informavo teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė–Baltaduonė.

V. Jankoitą Imuniteto valdybos pareigūnai sulaikė darbo kabinete 2012 metų birželį. 20 parų policininkas buvo suimtas ir laikomas uždarytas Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime. Vėliau aukštesnės instancijos teismas nutartį dėl suėmimo panaikino kaip prieštaravusią Baudžiamojo proceso kodekso nuostatoms. Įtariamasis buvo paleistas į laisvę.

V.Jankoitas skunde rašo, kad dėl suėmimo patyrė daug dvasinių išgyvenimų, žiniasklaida paviešino jam pritaikytą kardomąją priemonę.

Buvusio policininko byloje atsakovais patraukta Lietuvos valstybė, atstovaujama Lukiškių tardymo izoliatoriaus ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

V. Jankoitas teistas dėl to, kad policijos duomenų bazėje esą rinko duomenis apie privatų asmenų gyvenimą. Kartu su juo teistas jo brolis Jurijus Jankoitas ir dar du vyrai. Visi jie buvo išteisinti.

Pagrindinis išteisinimo motyvas - nebuvo padaryta didelė žala. Teismas pripažino, kad rinkta informacija apie asmenis, išskyrus vieną epizodą, tačiau tai nesukėlė pavojaus nukentėjusiesiems. Teismas V.Jankoito veiksmuose didelės žalos neįžvelgė.

Kol byla buvo tiriama, o paskui nagrinėjama teisme, J.Jankoitas buvo nušalintas nuo pareigų, po išteisinamojo nuosprendžio grąžintas į darbą. Vėliau buvo nušalintas dėl kitos, teisme dar nagrinėjamos bylos, kurioje jam pareikšti įtarimai.

V.Jankoitas tarnybą policijoje yra palikęs ir išėjęs į pensiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių