Quantcast

Įmonės vadovas bus teisiamas už bandymus nuslėpti 2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Teismui nagrinėti perduota baudžiamoji byla, kurioje Vilniuje registruotos įmonės vadovas A.S. kaltinamas galimu sukčiavimu stambiu mastu, dokumentų klastojimu ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymu. Manoma, kad buvo bandoma nuslėpti per 2 mln. eurų mokesčių.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai, tikrindami Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pateiktą informaciją, gavo faktinių duomenų, jog nuo 2010 metų kovo 25 iki 2014 merų gegužės 1 dienos Vilniuje registruotos bendrovės direktorius A.S., negalėdamas iš asmeninių lėšų grąžinti bankui paimtos asmeninės paskolos, pardavė didelės vertės bendrovės nekilnojamąjį turtą. Už jį gavo daugiau kaip 13 milijonų litų (3,7 mln. eurų) ir šiais bendrovės pinigais padengė asmeninę paskolą.

Kaip teigia FNTT, kadangi bendrovės lėšomis buvo padengta asmeninė direktoriaus paskola, bendrovė privalėjo apskaičiuoti, deklaruoti ir sumokėti į valstybės biudžetą per 7 mln. litų (per 2 mln. eurų) mokesčių sumą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, bendrovės direktorius, siekdamas išvengti mokesčių sumokėjimo į valstybės biudžetą ir nuslėpti gautą asmeninę naudą, suklastojo bendrovės mėnesinę ir metinę pajamų mokesčio ir PSD įmokų nuo A klasės pajamų deklaracijas už 2010 metus, jose sąmoningai įrašydamas mažesnes su darbo santykiais susijusias A klasės išmokas, ir šias suklastotas deklaracijas elektroniniu būdu pateikė Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Taip pat ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad bendrovės direktorius, siekdamas išvengti mokesčių sumokėjimo, tvarkė apgaulingą apskaitą: nefiksuodavo dalies pardavimo pajamų, nepildė privalomų registrų, nuo 2012 metų nebeteikė Valstybinei mokesčių inspekcijai privalomų deklaracijų, nors Valstybinė mokesčių inspekcija įteikė priminimą dėl deklaracijų pateikimo.

Siekiant užtikrinti VMI pareikštą 2 mln. eurų civilinį ieškinį, visam kaltinamojo turtui pritaikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas. Kaltinamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūra, o jį atliko FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių