Quantcast

Įkliuvo šeši Vilniaus muitininkai, rinkę duokles iš verslininkų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį sulaikyti šeši Vilniaus teritorinės muitinės Vaidotų geležinkelio posto pareigūnai, jie įtariami korupcine veikla.

Tarp sulaikytųjų – ir posto viršininkas bei jo pavaduotojas, pranešė Muitinės departamento kriminalinė tarnyba.

Ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba pradėtas pernai rudenį. Imuniteto tarnybos pareigūnai tuomet gavo informacijos, kad Vilniaus teritorinės muitinės Vaidotų geležinkelio posto Naujamiesčio muitinio tikrinimo vietoje grupė muitinės pareigūnų galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, siekdami turtinės naudos sau. Įformindami muitinės deklaracijas, iš dokumentus pateikusių asmenų šie muitininkai esą rinko neteisėtas rinkliavas, kurias sunešdavo į bendrą kasą, o vėliau surinktus pinigus perskaičiuodavo ir pasidalindavo. Pinigų reikalauta už neva sklandesnį ir greitesnį muitinės dokumentų įforminimą.

Po 2012 metų gruodį sulaikytų 33 piktnaudžiavimu tarnyba įtariamų Medininkų kelio posto muitininkų, tai pirmas atvejis, kai grupė muitininkų yra įtariami rinkę neteisėtas rinkliavas iš verslo atstovų.

„Skaudu, kad tarnyba piktnaudžiauti sumanę pareigūnai nesusimąsto, kokią žalą tokie jų poelgiai daro Lietuvos muitinės reputacijai, kad tokiais savo veiksmais jie formuoja neigiamą visuomenės nuomonę apie mūsų instituciją“, – pranešime spaudai cituojamas Muitinės departamento vadovas Arūnas Adomėnas.

Pasak jo, institucija darė, daro ir darys viską, kad pareigūnams nekiltų pagundų prasimanyti nešvarių pinigų neteisėtais būdais: padidintos rizikos vietose įrengtos filmavimo kameros, visuomenė skatinama pranešti apie galimus korupcinius sandėrius, periodiškai atliekamos ūkio subjektų apklausos, padedančios nustatyti korupcijos lygį muitinėje, pareigūnai iš žemiausių kategorijų perkeliami į aukštesnes, institucijoje aktyviai veikia Imuniteto tarnyba.

Šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai užfiksavo 39 neteisėti pinigų siūlymo atvejus, iš jų vienu atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik 6?

tik 6? portretas
...kaip vertinat,kai krovini muitina visa diena..nebus cia koks zenklas susimoket papildomai?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių