Quantcast

Į Lietuvą sugrąžintas ketverius metus slapstęsis lombardų plėšikas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Lietuvą sugrąžintas vyras, ketverius metus slapstęsis nuo teisėsaugos, kuri jo ieškojo dėl sunkių nusikaltimų – plėšimų lombarduose ir juvelyrinių dirbinių parduotuvėse.

Šeštadienį į Lietuvą sugrąžintas vyras, ketverius metus slapstęsis nuo teisėsaugos, kuri jo ieškojo dėl sunkių nusikaltimų – plėšimų lombarduose ir juvelyrinių dirbinių parduotuvėse.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, 1986 metais gimęs V.K. įtariamas dėl 2009 metais įvykdytų plėšimų. Tų metų lapkričio mėnesį įvykdyti ypač įžūlūs ginkluoti plėšimai juvelyrinių dirbinių parduotuvėse ir lombarduose. 2009 metų pabaigoje – 2010 metų pradžioje Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai už šiuos plėšimus sulaikė devynių asmenų grupę kartu su jos organizatoriais.

Tuomet po ikiteisminio tyrimo buvo nustatyta, kad ši organizuota grupė įvykdė ginkluotus plėšimus iš Vilniaus juvelyrikos parduotuvių – Savanorių prospekte, V.Šopeno ir Trakų gatvėse, du kartus pasikėsino apiplėšti juvelyrikos parduotuves Kęstučio ir Trakų gatvėse. Visų šių nusikaltimų metu įtariamieji buvo su kaukėmis ir ginkluoti. Į parduotuves jie įsibraudavo darbo metu, o plėšimai užtrukdavo vos keletą minučių, po to įtariamieji sprukdavo automobiliais iš anksto numatytu maršrutu. Vėliau transporto priemonę sudegindavo. Įtariamieji, kurių amžius tuomet buvo nuo 16 iki 34 metų, planuodami ir darydami nusikaltimus, buvo griežtai pasiskirstę vaidmenimis ir į nusikalstamą veiklą įtraukė tris nepilnamečius. Tik vienas jų ankščiau nebuvo teistas.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams pavyko išaiškinti ir kitus grupuotės įvykdytus nusikaltimus – neteisėtas šaunamojo ginklo laikymas, chuliganizmas, vagystės, turto sugadinimas. 11 tomų byla nukeliavo į teismą ir 2011 metais plėšikai buvo nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis nuo 4 iki 8 metų.

Tačiau venam organizuotos grupės nariui – V.K. – pavyko pasislėpti nuo pareigūnų. Tačiau teismas jį suėmė už akių ir išdavė Europos arešto orderį, kadangi buvo pagrindo manyti, kad įtariamasis slapstosi Anglijoje. Gegužės mėnesį Londone V.K. buvo sulaikytas ir vėliau parskraidintas į Lietuvą. Vilniaus apylinkės teismas jam paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.


Šiame straipsnyje: lombardaiplėšikasnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių