Quantcast

H. Daktaro pergalė: iš Lukiškių keliaus į pataisos namus

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį nusprendė perkelti iki gyvos galvos nuteistą Henriką Daktarą atlikti bausmę į pataisos namus.

„Perkėlė iš kalėjimo į pataisos namus, nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama“, – BNS sakė teismo atstovė Airinė Šerelytė-Skistymienė.

Jeigu nutartis nebus apskųsta, ji įsiteisės po savaitės. Kada H.Daktaras bus perkeltas iš Lukiškių kalėjimo ir į kokius pataisos namus, spręs įkalinimo įstaigos.

Kaip pranešė teismas, teikime nurodoma, kad nuteistasis su administracijos atstovais yra mandagus ir taktiškas, geranoriškas, buityje tvarkingas, jo socialiniai ryšiai geri. Laisvalaikiu H.Daktaras žiūri televizijos laidas, skaito knygas, sportuoja. Dalyvauja įvairiose organizuojamose socialinės reabilitacijos programose ir priemonėse. Nuteistasis bausmės atlikimo laikotarpiu keturis kartus skatintas, galiojančių nuobaudų neturi. 

Spręsdamas klausimą dėl nuteistojo perkėlimo į pataisos namus, teismas atsižvelgė į tai, kad H.Daktaras atitinka formalųjį perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus pagrindą, nes yra atlikęs daugiau nei dešimt metų laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės.

Be to, atsižvelgta į teigiamą H.Daktaro elgesį bausmės atlikimo laikotarpiu, psichologinės tarnybos išvadą, taip pat ir į teisme išsakytą Lukiškių tardymo izoliatoriaus–kalėjimo atstovo ir prokurorės poziciją.

Teismas mano, kad nuteistasis yra padaręs pozityvias išvadas dėl įvykdytų nusikaltimų, savo elgesio ir juo sukeltų negatyvių padarinių.

Teismas atkreipia dėmesį, kad nuteistasis gali būti grąžintas atgal iš pataisos namų į kalėjimą toliau atlikti bausmės, jeigu kels pavojų pataisos namų personalui ar kitiems asmenims arba dėl kitų išimtinių aplinkybių. Nuteistieji, grąžinti iš pataisos namų į kalėjimą, gali prašyti pakartotinai perkelti juos į pataisos namus ne anksčiau kaip praėjus penkeriems metams po teismo nutarties priėmimo dienos.

Pernai birželį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išplėstinė septynių teisėjų kolegija paliko galioti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę kauniečiui 59 metų H.Daktarui. Jis pripažintas kaltu dėl nužudymo ir kitų sunkių nusikaltimų.


Šiame straipsnyje: Henrikas Daktaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Arčiau pilaitės

Arčiau pilaitės portretas
Kad iš teisėjų jis tyčiojasi-atleistina,bet jis tyčiojasi iš visų mūsų.Ir visada jis teisus.Dabar jau jį galim laikyti beveik laisvėje.O gal artimiausiu laiku perkels jį kalėti į jo garsiąją pilaitę?Būtų geriausias variantas.

Pasibaisėjusi sprendimu

Pasibaisėjusi sprendimu portretas
Taigi kaskart vis arčiau namučių.Kalėjime tenkina visas jo užgaidas bene už dyka?Ar apie kitų kalinių reikalavimus tiek girdim?O žiniasklaida be reikalo puolama už tą viešinimą,nes,ko gero,paleidus jį į laisvę nieko ir nesužinotume.O kad gali taip atsitikti-nenustebkim; juk turto jis turi tiek,kad viskas įmanoma.

vai vai

vai vai  portretas
juokinga ir graudu ;zmogzudi nuteista myriop I pataisos namus ??! juk jis taip sakant mires?!
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių