Quantcast

Gintaro parduotuvių darbuotojų algoms – pusė milijono eurų „vokeliuose“

  • Teksto dydis:

Vilniaus senamiestyje gintaro dirbiniais ir lino tekstile prekiaujančių parduotuvių tinklo savininkė įtariama per penkerius metus darbuotojams sumokėjusi daugiau kaip 520 tūkst. eurų neapskaityto darbo užmokesčio.

Kaip trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), tai viena didžiausių sumų, sumokėtų darbuotojams kaip atlygis „vokeliuose“.

BNS žiniomis, tyrėjų akiratin pateko Editos Kozyrovičiūtės-Mejuvienės individuali įmonė – Lino ir gintaro studija.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad verslininkė oficialiai deklaravo, jog per penkerius veiklos metus septynias parduotuves turinčios įmonės pardavėjoms kaip atlyginimas buvo sumokėta 300 tūkst. eurų suma.

Įmonės savininkė, kuri 2012 metais jau buvo teista už mokėtus atlyginimus vokeliuose, kaltinama apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu.

 

 

Antrą kartą teisiamos verslininkės baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

FNTT duomenimis, kiekviena parduotuvės darbuotoja uždirbdavo minimalų mėnesinį atlyginimą, tačiau savininkė už sėkmingesnę prekybą pardavėjas skatindavo papildomu neoficialiu atlyginimu.

Įtariama, kad neoficialaus atlyginimo dydis priklausydavo nuo gintaro ar lino dirbinių pardavimų. Pavyzdžiui, vasarą, kai Vilniuje lankydavosi daugiau užsienio turistų, kurie užsukdavo į senamiestyje įsikūrusias parduotuves ir įsigydavo suvenyrų, neoficialūs papildomi atlyginimai pardavėjoms būdavo išmokami didesni. Keliautojų skaičiui, kartu ir apyvartai, sumažėjus, pardavėjų atlyginimai irgi sumažėdavo arba iš viso nebuvo mokami.

Tyrimo metu surinkti duomenys, kad per penkerius metus 83 pardavėjoms galėjo būti išmokėti atlyginimai „vokeliuose“.

Mokėdama pardavėjoms dalį neapskaityto atlyginimo, gintaru ir linu prekiaujanti įmonė „sutaupė“ 380 tūkst. eurų gyventojų pajamų bei socialinio draudimo mokesčių ir įmokų į garantinį fondą.

Be to, ne visi parduoti gintaro ir lino gaminiai buvo apskaitomi įmonės buhalterijoje.

Skaičiuojama, kad per minėtus įmonės veiklos metus buhalterijoje neužfiksuota pardavimų už 490 tūkst. eurų bei išvengta sumokėti 75 tūkst. eurų pelno mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Debra2

Debra2 portretas
"Google" kasdien moka internetu nuo 830 iki 1200 eurų. Mano praeitą mėnesį gavau pirmąjį mėnesį iš 24755 eurų ir 35820 eurų iš "Google", dirbu namuose 4 valandas per parą. lengva užsidirbti 126-158 eurų per valandą, o darbo užmokestis gali būti dar didesnis laikui bėgant ... Daugiau detalių .. ===>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­j­­o­­b­­3­­3.c­­o­­m
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių