Quantcast

Geležinkelių muziejus švenčia 50-ties metų sukaktį

  • Teksto dydis:

Geležinkelių muziejaus 50-ties metų jubiliejaus proga rugsėjo 27–30 dienomis visi norintys kviečiami nemokamai apsilankyti ir plačiau susipažinti su geležinkelių istorija, dabartimi ir praeitimi, aplankyti senuosius lokomotyvus, traukinius ir riedmenis.

Vilniuje esantis Geležinkelių muziejus per penkiasdešimt veiklos metų sukaupė apie 12 tūkstančių geležinkelių istorijos eksponatų. Laikui bėgant muziejus keitėsi ir augo. Kažkada tilpęs keliasdešimties kvadratinių metrų kabinete, dabar jis užima tris beveik 1000 kvadratinių metrų dydžio sales.

Geležinkelių muziejus – vienas iš nedaugelio Lietuvoje gali didžiuotis, kad turi ir lauko ekspoziciją, kurioje eksponuojama per dvidešimt įvairios istorinės geležinkelių technikos eksponatų. 2011 m. perkėlus muziejų į naujas patalpas Vilniaus geležinkelio stoties Keleivių rūmuose, atverstas naujas muziejaus veiklos puslapis.

Muziejaus personalas yra neatskiriama sėkmingo muziejaus darbo dalis. Šiandieninis lankytojas labai išrankus ir įvairus: mokiniai, ateinantys įgyti žinių, pramogautojai, miesto svečiai, ieškantys įspūdžių, akademinės bendruomenės atstovai, tyrinėjantys geležinkelių istoriją ar muziejaus rinkinius, laukiantys traukinio keleiviai, kurie turi laisvo laiko laukdami traukinio, šeimos su vaikučiais, ieškančios tik jiems pritaikytų paslaugų bei žmonės, turiningai leidžiantys laisvalaikį.

Muziejaus darbuotojai stengiasi, kad kiekvienas lankytojas jaustųsi patogiai ir patenkintų savo lūkesčius. Tai įrodo lankytojų statistika: tik per 2015 metus muziejų aplankė apie 20 tūkstančių lankytojų, o gegužės 21 d. Europos Muziejų naktų renginiuose dalyvavo tūkstantis lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių