Quantcast

Gauja iš Lietuvos „švarino“ brangius vokiečių automobilius

Vokietijos pareigūnai įtaria, kad atvykėliai iš Lietuvos susibūrė į tarptautiniu mastu veikiančią gaują, kad galėtų apvogti aukščiausios klasės vokiečių automobilius.

Lietuviai įtariami nukentėjusiems padarę ne mažiau 40 tūkst. eurų žalos, rašoma Vilniaus apygardos teismo nutartyje dėl vieno iš įtariamųjų išdavimo.

Šis asmuo kovo pabaigoje buvo sulaikytas Kaune. Praeitą savaitę Vilniaus apygardos teismas nusprendė 21 metų Luką Č. perduoti Vokietijai.

Jaunuolis įtariamas Vokietijoje, Drezdeno mieste, 2017 metų rugsėjo 14-18 dienomis įvykdęs 10 nusikaltimų, susijusių su mašinų detalių vagystėmis.

Drezdeno prokuratūra vasario 21 dieną išdavė Europos arešto orderį dėl Lietuvos piliečio suėmimo ir perdavimo baudžiamajam persekiojimui.

Vokietijoje Lukas Č. įtariamas padaręs nusikaltimus, kurie kvalifikuoti kaip grupuotės padarytos vagystės.

Vokietijos pareigūnai savo rašte Lietuvos teisėsaugai teigia, kad įtariamasis ir jo bendrai iš Lietuvos susivienijo į tarptautiniu mastu veikiančią kriminalinę gaują, kad ateityje galėtų užsiimti didelės vertės automobilių dalių vagystėmis iš aukščiausios klasės automobilių – daugiausia iš BMW ir jo sportinės linijos „M“. Detales planuota parduoti.

Pareigūnai nustatė, kad automobiliai buvo apvagiami tamsiu paros metu, visiems jiems buvo išdaužiami užpakalinis trikampis arba šoninis stiklai.

Į automobilius buvo įsibraunama ir, pasinaudojant specialiais įrankiais, išmontuojami automobilių vairai su oro pagalvių įranga, navigacijos prietaisai, instrumentų rodmenys, o iš dalies ir centrinė konsolė.

Atitinkama technika ir transportas pavogtiems daiktams išvežti organizuoti iš anksto.

„Atlikti visai veikai, pradedant nuo planavimo ir einant per apsirūpinimą reikiama technika, veikos įgyvendinimą, vogto turto paslėpimą ir galutinį jo realizavimą, reikia nemažai asmenų, veikiančių darbo pasidalijimo principu“, – pastebi vokiečių pareigūnai.

Visų vagystės veikų žala sudaro ne mažiau kaip 40 tūkst. eurų. Maksimali laisvės atėmimo bausmė, kuri gali būti paskirta už šiuos nusikaltimus Vokietijoje - 10 metų.

Generalinės prokuratūros prokurorė Vilniaus apygardos teisme vykusiame posėdyje prašė jaunuolį Vokietijai perduoti supaprastinta tvarka.

Posėdyje dalyvavęs Lukas Č. ir jo advokatas tokiam prašymui neprieštaravo.

Teisėja Aiva Survilienė paskelbė, kad byloje nenustatyta jokių pagrindų nevykdyti Europos arešto orderio ir prokurorų prašymą tenkino.

Teismo nutartis neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokietijoje

Vokietijoje portretas
kaip ir kitose šalyse galioja tos pačios draudikų machinacijos: apsidraudžia, palieka net raktelius automobilyje, po to nevat banditėliai apvogė ir pasiima draudimą:) O kadangi lietuviai ir kiti kitataučiai nesupranta, tai dar juos ir pakišę pasodina....

tik

tik portretas
neaiskus /lingvistinis/ terminas pavogti ar tik apvogti nes tai visai kita procedura kur pavagiama kas masinoje paliekant ja pacia ir jei zurnalistikoje dirba /runkeliai/ nemokantys lietuviu kalbos tai D? kiek dar salis gyvuos turint tokius /diplomuotus lingvistus/?......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių