Quantcast

Feisbuke su trylikamete susipažinęs ir ją nužudęs vilnietis kalės 10 metų

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paliko galioti dešimties metų laisvės atėmimo bausmę nepilnamečiui vilniečiui, kuris pripažintas kaltu dėl trylikametės alytiškės išžaginimo ir nužudymo.

Tačiau teismas perpus sumažino neturtinę žalą, kuri buvo priteista nužudytosios broliui seseriai. Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu jiems buvo priteista po 50 tūkst. Remdamasis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo formuojama praktika, teismas neturtinės žalos dydį nužudytosios broliui sumažino iki 15 tūkst. litų, o seseriai - iki 25 tūkst. litų.

Nužudytosios tėvams priteistos sumos Lietuvas apeliacinis teismas nekeitė - jiems turėtų būti sumokėta po 80 tūkst. litų. Teismo priteista žala gali būti išieškota iš nuteistojo tėvų, nes vaikinas yra nepilnametis ir nedirba. Nusikaltimo padarymo metu jam buvo 14 metų.

Teisėja Violeta Ražinskaitė paskelbė, kad jai nekelia abejonės Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, nepilnamečio kaltė yra įrodyta.

"Bausmė griežta, maksimali kaip nepilnamečiui, bet, įvertinus visas aplinkybes, manau, kad nėra lengvinančių aplinkybių. Nera pagrindo išvadai, kad nuoširdžiai gailis ir prisipažino. Prisipažinimą lėmė byloje nustatytos aplinkybės - prisipažinimą sąlygojo įrodyta veika", - sakė teisėja.

Teismas iš viso buvo gavęs tris apeliacinius skundus - nepilnamečio nuteistojo, jo įstatyminės atstovės ir advokato.

Nuteistas nepilnametis teigė, kad jam skirta aiškiai per griežta bausmė, jo mama skunde teigia, kad Vilniaus apygardos teismas nepakankamai tiksliai įvertino kai kurias aplinkybes. Jos manymu, išžaginimą įvykdė galbūt ne jos sūnus, o kitas asmuo. Tuo metu nuteistojo gynėjas sako, kad įvardyti paauglį kaip vienintelį nusikaltimo vykdytoją neteisinga ir nepagrįsta.

Motina ir gynėjas prašo išteisinti jaunuolį dėl seksualinių nusikaltimų, sušvelninti bausmę, sumažinti neturtinės žalos dydį.

Paaugliui nuosprendį balandžio 18 dieną paskelbė Vilniaus apygardos teismas.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas 2011 metų vasario mėnesį. Jaunuoliai susipažinio socialiniame tinklalapyje " Facebook".

Iš Alytaus į pasimatymą Vilniuje su bendraamžiu atvykusi trylikametė buvo išžaginta ir nužudyta. Mergaitė žuvo vasario 15 dieną netoli Vilniaus, šalia Nemenčinės plento esančiame miške.

Teisme apklaustas vienas iš bylos liudytojų žurnalistams yra pasakojęs, kad 2011 metų vasario 16-osios rytą jis lydėjo žmoną į autobusą. Eidamas jis pamatė pusiau išrengtą lavoną ir iškvietė policiją.

Kitą dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė netoli nusikaltimo vietos gyvenantį įtariamąjį.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis pasinaudojo mažametės patiklumu ir bejėgiška jos būkle, o pats nusikaltimas buvo suplanuotas, padarytas siekiant seksualinio pasitenkinimo.

Siekdamas nuslėpti jau padarytą nusikaltimą, jaunuolis iš mergaitės pagrobė ir jos daiktus - mobiliuosius telefonus, piniginę, akinius ir kita. Pavogtų daiktų vertė siekia beveik 1 tūkst. litų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, įtariamajam atlikta ambulatorinė, vėliau - ir stacionarinė teismo psichologinė psichiatrinė ekspertizė. Nustatyta, kad paauglys gali atsakyti už savo veiksmus, nors jam diagnozuotas emocijų ir elgesio sutrikimas.

Nepilnametis yra suimtas, jis yra nelaisvėje nuo pat nusikaltimo išaiškinimo.

Pagal pateiktus kaltinimus teismas paaugliui skyrė griežčiausią bausmę. Laisvės atėmimas iki dešimties metų yra maksimali bausmė, kuri Lietuvoje gali būti taikoma nepilnamečiams asmenims.

Po Apeliacinio teismi nutarties nuosprendis įsiteisėjo, tačiau dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: Facebooknužudymaspažintis

NAUJAUSI KOMENTARAI

niekšas

niekšas portretas
manau, jis atsiims dar ir kalėjime.

Pirmam

Pirmam portretas
pritariu. Per mažai.

tokius

tokius portretas
reikia sodinti iki gyvos galvos ir laikyti spec rezervate kaip sunis nes ju genai agresyvus ir taip tesis..... matosi masonai tuo suinteresuoti zmoniu skaiciaus reguliavime.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių