Quantcast

Eišiškiečiai kontrabandą slėpė po drabužiais

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą automobiliu iš Baltarusijos grįžę du eišiškiečiai po drabužiais slėpė pusantro šimto pakelių kontrabandinių cigarečių.

Pirmadienį į VSAT Varėnos rinktinės Eišiškių kontrolės punktą iš Baltarusijos automobiliu „Audi A6“ įvažiavo du Eišiškių gyventojai. Vyrai deklaravo, kad jokių draudžiamų prekių negabena.

29 metų vairuotojas ir 47 metų keleivis turėjo tvarkingus dokumentus. Prie Eišiškių punkto budėjusiems Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiams vyrai pasirodė įtartini. VSAT pareigūnai juos atsivedė į punkto patalpas ir patikrino. Paaiškėjo, kad po viršutiniais drabužiais vairuotojas slėpė 36 pakelius cigarečių „Winston Blue“, o jo bendrakeleivis – 120 pakelių cigarečių „5 Minsk Super Slims“. Iš viso į Lietuvą jie mėgino nelegaliai parsivežti 156 pakelius rūkalų su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas. Daugiau cigarečių slėpusiam pažeidėjui gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų. Šią bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas. Vairuotojas sulauks baudos nuo 145 iki 869 eurų, o jo bylą nagrinės Purvėnų užkardos pareigūnai.

Pasieniečiai kontrabandininkams įteikė šaukimus atvykti bylų nagrinėjimui ir po apklausos juos paleido.

Cigaretės saugomos Purvėnų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių