Quantcast

Du bendradarbiai vilkikais į Lietuvą vežė kontrabandą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų kelio poste sulaikė du toje pačioje Karaliaučiaus įmonėje dirbančius piliečius, kurie vienas po kito baltais „Daf“ vilkikais vežė ne tik vienodus oficialius krovinius, bet ir beveik identiškose slėptuvėse mėgino pervežti cigarečių kontrabandą, antradienį pranešė Vilniaus teritorinė muitinė.

Sekmadienio naktį į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos atvyko pilietis D.D. Jis pareigūnams pateikė gabenamo krovinio – techninės anglies – dokumentus. Muitininkai, turėję išankstinės informacijos, krovininį automobilį „Daf“ su puspriekabe nukreipė rentgeno kontrolės patikrai.

Neilgai trukus nustatyta, kad dviejuose po puspriekabe pritvirtintuose atsarginiuose ratuose slepiamos cigaretės. Nutarta gabenamą anglį iškrauti , kad būtų nustatyta, ar negabenama daugiau muitinei nepateiktų prekių. Ją iškrovus aptikta dar viena slėptuvė priekinėje puspriekabės sienelėje už metalinės konstrukcijos. Iš viso rasta 3,5 tūkst. pakelių „L&M“ cigarečių su rusiškomis banderolėmis, jų vertė – 9 tūkst. eurų.

Po kelių valandų į postą atvyko dar vienas techninę anglį gabenantis krovinys, kurį į postą atvairavo Baltarusijos pilietis A.B. Įvertinus ankstesnį atvejį, jis taip pat nukreiptas rentgeno kontrolės patikrai. Jos metu nustatyta, kad puspriekabės dėžėje esančiame atsarginiame rate taipogi slepiamos „L&M“ cigaretės. Detaliai patikrai buvo iškrautas ir šis krovinys, tačiau daugiau cigarečių nerasta.

Cigaretės bei vilkikai su puspriekabėmis sulaikyti. Vyrams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, jiems gresia piniginės baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių