Quantcast

Dieną be alkoholio pareigūnai ieškojo „alternatyvų“

  • Teksto dydis:

Sekmadienį nuo 8 val. policijos pareigūnai dirbo pagal atskirą planą, siekdami nustatyti pažeidimus susijusius su akcizais apmokestinamų prekių neteisėtos apyvartos užkardymu komisariato prižiūrimoje teritorijoje.

Patikrinimo metu buvo stebima N. Vilnios turgavietė, kurioje nustatytas vienas pažeidimas. Sulaikytas pil. H. L. (gim. 1948 m.), kuris maišelyje turgavietės teritorijoje laikė 20 vnt. pakelių cigarečių be LR banderolių, bei padarė pažeidimą numatytą LR ATPK 1632 str. (Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką). Taip pat tikrinant turgavietės teritoriją, tarp prekybinių kioskų buvo rasti paslėpti 5 pakeliai cigarečių be LR banderolių.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Vilniaus aps. VPK) Vilniaus m. 4-ojo policijos komisariato priemonės metu taip pat buvo stebimi „taškai“ kur anksčiau pastebėta nelegali prekyba pilstuku ir cigaretėmis. P. Plechavičiaus g. buvo pastebėti 2 įtartini vyriškiai. Apžiūros metu pas vieną iš vyriškiu rastas 0,5 l. talpos plastikinis butelis su skysčiu turinčiu specifinį alkoholio kvapą. Vyriškis paaiškino, kad alkoholį pirko pas pažįstamą pil. E. P. (gim. 1951 m.).Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal veikos, numatytos LR BK 201 str. 1d. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas) požymius.

Taip pat priemonės metu A. Kojelavičiaus g. buvo pastebėtas įtartinas vyriškis, pas kuri apžiūros metu buvo rastas 0,2 l. talpos stiklinis butelis su skysčiu turinčiu specifinį alkoholio kvapą. Pil. T. P. buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. 4 - ąjį PK tolimesniam aplinkybių aiškinimuisi. Patikrinus pil. T. P. per duomenų bazę buvo nustatyta, kad jis gyvena Lietuvos Respublikoje be galiojančio asmens dokumento, dėl ko jam buvo surašytas protokolas pagal LR ATPK 200 str. 1 d. (Gyvena be asmens tapatybės kortelės arba paso).


Šiame straipsnyje: nelegali prekybapilstukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vialniazz

vialniazz portretas
Kada mentai prades darbus dirbti o ne cigareciu po kioskais ieskoti bleat???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių