Quantcast

Iš Didžiosios Britanijos išsiųstas „lietuvis“ pasirodė esąs ukrainietis

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste pasieniečiai demaskavo iš Didžiosios Britanijos grąžintą lietuviu apsimetinėjusį vyrą. Pirminiais duomenimis, padirbtu lietuvišku dokumentu Didžiojoje Britanijoje naudojosi ir šios šalies pareigūnus suklaidino ukrainietis.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai gavo informacijos, kad iš Didžiosios Britanijos per Kopenhagą atskrendančiame lėktuve yra į Lietuvą grąžinamas asmuo.

Kontrolės metu paaiškėjo, jog šis esą 28 metų Trakų rajono gyventojas teturi anglų pareigūnų išduotą grįžimo dokumentą. Jungtinėje Karalystėje vyras buvo sulaikytas už šalies teisės aktų pažeidimus ir išsiųstas į Lietuvą.

Keleivio duomenis patikrinę Vilniaus oro uosto pasieniečiai greitai nustatė, kad tikrasis Trakų rajono gyventojas ir iš Didžiosios Britanijos grąžintas vyras – skirtingi asmenys. Apklausos metu rusakalbis deportuotasis prisipažino esantis 26-erių Ukrainos pilietis.

Manoma, kad įkliuvęs Didžiosios Britanijos pareigūnams jis pateikė, įtariama, suklastotą lietuvišką asmens dokumentą, buvo palaikytas lietuviu ir išsiųstas iš šalies.

Šio vyro pasieniečiai neįleido į Lietuvą. Naktį jis praleido tarnybinėse Vilniaus oro uosto pasieniečių patalpose. Šeštadienį ryte ukrainiečiu pristatęs asmuo buvo išsiųstas iš Lietuvos reisu į Kopenhagą.

Informaciją apie šį keleivį pasieniečiai perdavė kolegoms Danijoje, kurie apsimetėlį turėjo perduoti anglų migracijos tarnybai. Ši turėtų toliau aiškintis vyro tapatybę ir rūpintis jo išsiuntimu į kilmės šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių