Quantcast

Dėl žiemiškų eismo sąlygų – avaringas rytas Vilniaus užmiestyje

  • Teksto dydis:

Žiemiškos eismo sąlygos pirmadienio rytą daugiau problemų pridarė užmiesčio ir regionų vairuotojams, BNS informavo Vilniaus apskrities policija.

Ryte Vilniaus apskrityje užfiksuotas 21 techninis eismo įvykis, dauguma jų – užmiesčio keliuose.

„Vilniaus apskrityje iki šiol padėtis tikrai neatrodo labai sudėtinga, tačiau praktika rodo, kad dėl rytinio judėjimo eismo įvykių dar gali būti kelias valandas“, – rašoma BNS atsiųstame Vilniaus apskrities policijos komentare.

Vilniuje apie 7 val. partrenktas ir sužalotas vyras, tačiau jis į gydymo įstaigą vykti atsisakė. Šalčininkuose nukentėjo dar dvi pėsčiosios – mergaitė ir moteris, jos patyrė kojų traumas.

Automobilių kelių direkcija įspėja, kad eismo sąlygas Lietuvos keliuose sunkina snygis. Valstybinės reikšmės keliai padengti sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Vakarų Lietuvoje eismo sąlygas sunkina lijundra. Čia magistraliniai keliai šlapi, o krašto ir rajoniniai keliai yra su šlapio sniego provėžomis, slidūs.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, didžiojoje šalies dalyje pirmadienį numatomas snygis, pajūryje pereinantis į šlapdribą.

Vietomis formuosis plikledis. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Gatvių barstymui panaudota 1000 tonų druskos

Sekmadienio pavakare Vilniuje įsismarkavus snygiui, bendrovė „Grinda“ gatvių valymo technika pernakt atliko apie 200 reisų, sniego valytuvai nuvažiavo apie 10 tūkst. km. Per nepilną parą gatvių barstymui panaudota beveik 1000 tonų druskos ir apie 250 kubinių metrų smėlio ir druskų mišinio.

Pirmadienio rytą pagrindinės miesto gatvės ir toliau valomos, jų paviršius padengtos šlapiu sniegu, eismo sąlygos sudėtingos, praneša bendrovė.

„Per naktį iškrito nemažai sniego, sinoptikai prognozuoja, kad pūga tęsis iki antradienio paryčių. Esant tokioms sąlygoms, sniegas verstuvais nustumiamas nuo pagrindinės važiuojamosios dalies, pasilikęs barstomas druskos mišiniais. Mūsų technika ir toliau dirba visu pajėgumu. Prasidėjus rytiniam eismui, druskos tirpalas tolygiai pasiskirstys po važiuojamąją gatvės dalį, todėl sniegas tirps sparčiau“, - sako bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Vilniuje kasmet būna apie 20 pūgų, kurių vidutinė trukmė ilgesnė nei 7 val., todėl sniegas valomas nelaukiant kol baigs snigti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių