Quantcast

Dailininkės žudikus prokuratūra siūlo toliau laikyti už grotų

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūra dar trims mėnesiams prašo pratęsti suėmimo terminą kaltinamiesiems dėl Lietuvoje žinomos dailininkės Agnės Každailytės nužudymo ir jos daiktų vagystės.

Kaltinimai iš savanaudiškų paskatų nužudžius menininkę pateikti aštuonis kartus teistam 27-erių metų Mindaugui Lozoraičiui. Jis taip pat kaltinamas neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės įgijimu bei panaudojimu, pasikėsinimu sukčiauti, vagyste bei turto sunaikinimu bendrininkų grupėje.

Kaltinimai dėl vagystės bei svetimo turto sunaikinimo veikiant bendrininkų grupėje su M.Lozoraičiu ir dėl nepranešimo apie žinomą labai sunkų nusikaltimą pateiktas taip pat ne kartą teistam 42 metų Aleksejui Baranovui.

Ši byla neseniai buvo baigta tirti ir perduota nagrinėti teismui. Pirmadienį abu kaltinamieji buvo atvežti į Vilniaus apygardos teismo posėdį dėl kardomosios priemonės pratęsimo.

Ar abu vyrai toliau bus laikomi už grotų, teismas paskelbs antradienį.

„Šiandien buvo sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo pratęsimo, byla perduota į teismą. Vienas iš kaltinamųjų sutinka, kad jam būtų pratęstas kardomosios priemonės suėmimo terminas, kitas kaltinamasis nurodė, kad norėtų būti paleistas į laisvę. Todėl teismas spręs ir bus priimta nutartis“, – žurnalistams sakė prokuroras Liutauras Rudzevičius.

Tyrimo duomenimis, praėjusių metų liepos 22 dieną M.Lozoraitis apie 2 valandą nakties peiliu atsirakino nukentėjusiosios buto Vilniuje, Sodų gatvėje, duris ir pasmaugė namie buvusią moterį. Įvykdęs nusikaltimą, M.Lozoraitis pertempė jos kūną į tuščią kaimyno butą, kurio duris buvo išlaužęs jau anksčiau, bandė slėpti nusikaltimo pėdsakus.

Pasišalindamas iš nusikaltimo vietos, M.Lozoraitis pasisavino aukos mobilųjį telefoną, kompiuterį, banko korteles bei kelis kitus asmeninius daiktus.

A.Každailytei netikėtai dingus, policija pradėjo paiešką, apie dingusią menininkę pranešė daugelis žiniasklaidos priemonių, žinia plito ir socialiniais tinklais internete. Po kelių dienų su nužudymu susieti M.Lozoraitis ir A.Baranovas buvo sulaikyti, o A. Každailytės kūnas – surastas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą nustatė, kad M.Lozoraitis 2015 metų pavasarį apsigyveno Vilniuje pas A.Baranovą, su kuriuo susitiko ir susidraugavo Alytaus pataisos namuose.

Kaltinamieji su A.Každailyte buvo supažindinti kai ji pardavusi savo butą kėlėsi gyventi į kitą – abu vyrai buvo pasamdyti remontuoti naująjį moters būstą ir padėti jai persikraustyti.

Pradėję buto remonto darbus M.Lozoraitis ir A.Baranovas pastebėjo, kad kaimyniniame bute niekas negyvena.

Tyrimo duomenimis, išlaužę šio buto duris, jie apsilankė jame kelis kartus ir pavogė įvairiausių daiktų už bendrą beveik 13 000 eurų sumą.

Išlaužtos kaimyno buto durys buvo pridengtos remontuojam menininkės butui nupirktais stiklo vatos paketais, tad įsilaužimo žymių niekas nepastebėjo.

Persikraustymo dieną, kaip įtariama, M.Lozoraitis iš moters rankinės ištraukė 100 eurų – neva už tai, kad ji neatsiskaitė už tebevykstančius remonto darbus. Kitą dieną apie pavogtus pinigus tapo žinoma, tad M.Lozoraičio paslaugų buvo atsisakyta. Keletą dienų A.Baranovas butą remontavo vienas.

Vieną vakarą, kai A.Baranovas grįžo po šio darbo namo, M.Lozoraitis užsiminė, kad eis apvogti A.Každailytės ir po kelių valandų išėjo. Likęs namie A.Baranovas paryčiais sulaukė M.Lozoraičio skambučio ir susitiko su juo mieste. Laukdamas bendrininko M.Lozoraitis sugebėjo pasinaudoti nužudytosios banko kortele ir iš jos sąskaitos nuėmė daugiau nei 100 eurų, už kuriuos abu kaltinamieji vėliau pirko narkotikų. Nužudytosios daiktus, kurių bendra vertė nesiekė 500 eurų, ketinta parduoti.

Nužudytoji yra žymaus grafiko, Lietuvos istorinės ir kitų vėliavų, miestų herbų kūrėjo Arvydo Každailio dukra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių