Quantcast

Čečėnas nuteistas narkotikų platinimo byloje

Vilniaus miesto apylinkės teismas narkotikų platinimo byloje kalėti nuteisė čečėną Beslaną Estemirovą.

Subendrinus su bausme už kitus nusikaltimus, vyras iš viso kalės 9 metus.

36 metų B. Estemirovas pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis neturint tikslo jų platinti, taip pat dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ar disponavimo dideliu kiekiu, taip pat jis pripažintas kaltu dėl pasipriešinimo policijai. Už tai jam skirta 8 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Ji pailgėjo pusmečiu, nes prie šios bausmės buvo pridėta bausmė, skirta kitu nuosprendžiu už kitus nusikaltimus.

Dėl su narkotikais susijusių nusikaltimų ir baudžiamųjų nusižengimų kalta buvo pripažinta ir su B. Estemirovu nuteista vilnietė Julija P. Teismas jai skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Neseniai kūdikio susilaukusiai ir kaltę pripažinusiai moteriai laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas. Teismas nuosprendžiu įpareigojo moterį rūpintis savo vaiku ir jo sveikata.

„Nustojo vartoti narkotikus, pasikeitęs gyvenimo būdas, vaiko gimimas. Apriboti bendravimą su vaiku būtų netikslinga, bausmė susijusi su laisvės atėmimu, bet palikti galimybė įsilieti į socialinę terpę ir būti socialiai naudingu žmogumi“, – sakė nuosprendį paskelbusi teisėja Evelina Petraitienė.

Kartu su B. Estemirovu buvo teisiamas jo brolis, tačiau jis neišgirdo nuosprendžio, nes yra išvykęs iš Lietuvos.

Abu brolius ir Juliją P. 2016 metų rugpjūtį Vilniuje, Panevėžio gatvėje.

Broliai priešinosi policijai, todėl pareigūnai panaudojo specialiąsias priemones bei kovinių imtynių veiksmu. B. Estemirovas policininkams šaukė: „užmušiu, šakalai“.

Panevėžio gatvėje sostinės 2-ojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai kartu su Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnais pastebėjo galimą narkotinių medžiagų platinimą. Pareigūnai sulaikė jiems gerai žinomą, anksčiau ne kartą teistą moterį. Ji turėjo maišelį su milteliais.

Netrukus netoliese buvo sulaikytas ir čečėnas – įtariama, kad būtent jis ir perdavė moteriai šį maišelį su milteliais.

Sulaikytajam į pagalbą iš netoliese esančio daugiabučio atskubėjo 40-metis brolis. Vyras mojavo kumščiais, bandė išlaisvinti sulaikytą brolį, tačiau nesėkmingai – panaudojus specialiąsias priemones bei kovinių imtynių veiksmus, jis atsidūrė pareigūnų rankose.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui įstatymas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių