Quantcast

Buvusiam Mokesčių inspekcijos darbuotojui – 15 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė už kyšininkavimą ir dokumentų klastojimą nuteisto buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojo Martyno Švedo kasacinį skundą.

Paliktas galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, kuriuo M.Švedui skirta 15 tūkst. eurų bauda, pranešė korupcijos bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ikiteisminį tyrimą atlikę STT pareigūnai surinko duomenų, įrodančių, kad minėtas asmuo, būdamas VMI darbuotoju, per tarpininką reikalavo ir priėmė 2 000 litų (579 eurų) kyšį už tai, kad vieno Vilniaus naktinio klubo veiklos patikrinimo dokumentai būtų surašyti neatlikus patikrinimo.

Ikiteisminis tyrimas atliktas per mažiau kaip 6 mėnesius.

Nuosprendyje pažymima, kad M.Švedas nusikaltimus padarė savo darbinės veiklos srityje, todėl kartu su bausme paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – atimta teisė vienerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Bylos duomenimis, M.Švedui Valstybinės mokesčių inspekcija buvo pavedusi atlikti operatyvų naktinio klubo patikrinimą dėl neapskaitomų lėšų ir neišduotų kvitų. 2014 metų gegužės 30 dieną inspektorius susitiko su A.K., per kurį pareikalavo 2 tūkst. litų (579 eurų) kyšio iš naktinio klubo savininko už tai, kad nebūtų vilkinamas patikrinimas ir nebūtų nutraukta naktinio klubo veikla.

A.K. susitiko su naktinio klubo savininku ir perdavė jam M.Švedo pasiūlymą – surašyti fiktyvius naktinio klubo kasos patikrinimo dokumentus, o realiai kasos duomenų netikrinti.

M. Švedas per A.K. perdavė suklastotus dokumentus naktinio klubo savininkui pasirašyti ir už tai paėmė dalį kyšio 700 litų (202 eurų), po kelių dienų M.Š. iš verslininko paėmė likusius pinigus – 1 300 litų (376 eurus). Iš šios sumos 900 litų (260 eurus) atiteko M.Švedo pagalbininkui A.K.

A.K. baudžiamoji byla buvo atskirta iš M.Švedo bylos ir 2014 metų gruodžio 17 dieną priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo jis pripažintas kaltu padėjęs valstybės tarnautojui M.Švedui netiesiogiai pareikalauti ir priimti kyšį už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus. Teismas jam skyrė 1 tūkst. 167 eurų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visus ten susodinti reik
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių