Quantcast

Buvęs sveikatos apsaugos viceministras E. Bartkevičius nuteistas dėl kyšininkavimo

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos viceministro pareigas maždaug prieš 15 metų ėjęs ir net į ministrus siūlytas žinomas medikas Eduardas Bartkevičius – kyšininkas.

Tai konstatavo su prokurorų ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis susipažinęs Vilniaus miesto apylinkės teismas, praneša portalas delfi.lt.

Kaip kyšį gautus pinigus E. Bartkevičius privalės grąžinti valstybei.

Teismas paskelbė, kad šiuo metu chirurgu ir chirurgijos ortopedu dirbantis 63 metų E. Bartkevičius per kelis kartus gavo 2 334 eurų kyšį – pinigus jam Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės patalpose sumokėjo farmacijos bendrovės „Valentis Pharma“ atstovė Jurgita Misevičienė.

Pas J. Misevičienę rasti užrašai įklampino ne tik E. Bartkevičių, bet ir kitus medikus – dėl kyšininkavimo taip pat yra nuteistas olimpinės Lietuvos rinktinės gydytojas ortopedas, traumatologas Tomas Vorobjovas. Jam teismas skyrė 1 205 eurų baudą, bet ir papildomą baudžiamojo poveikio priemonę – neteisėtų pajamų kaip nusikalstamos veikos rezultato konfiskavimą. Baudžiamojon atsakomybėn dėl kyšininkavimo yra patraukta ir daugiau medikų, tačiau jų atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai dar tęsiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liaudies atpildas

Liaudies atpildas portretas
Pagaliau tikras teisingumas nugalejo - tas orto pedas eduardas bartkevicius del piktybinio kenkimo asmens duomenimis dar sulauks tikro atpildo..

Anonimas

Anonimas portretas
o kas kyšių neima?Gal teisininkai?

argis

argis portretas
Prajuokino,nuteise grazinti kelis tukstancius.Ikalejima keliems metams,kaip daro Amerikoje-cia tai nuteisimas.Aferistai susitvarke sau istatymus,kad pagavus kysininkus,nei vienas neseda i cype.Tai ko neimti kysiu,kol pagaus,sau gyvenima smarkiai pasigerinsi.Nuo rytojaus imu kysius,vistiek nepasodins tie suskiai teisininkai..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių