Quantcast

Iš avarijos pabėgusi ir žmogų sužalojusi moteris nuteista lygtinai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį Tatjaną Kozlovą pripažino kalta dėl sunkaus žmogaus sveikatos sutrikdymo vairuojant transporto priemonę. 42 metų moteris taip pat pripažinta kalta dėl pasišalinimo iš įvykio vietos.

T.Kozlovai skirta 1 metų 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Nuteistoji dvejiems metams prarado teisę vairuoti, ji įpareigota per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį be leidimo neišvykti už gyvenamosios vietos – miesto ar rajono – ribų.

Nukentėjusiojo civilinis ieškinys tenkintas iš dalies – T.Kozlova privalės atlyginti 127 eurų turtinę ir 20 tūkstančių eurų neturtinę žalą, pranešė teismo atstovė spaudai.

Kaltinamoji teisme teigė, kad dėl įvykio labai gailisi, tačiau jo metu nepastebėjo, kad sužeidė žmogų, nors pajuto smūgį į automobilį. Savo pasišalinimą aiškino susijaudinimu.

„Savo kaltę ji pripažino ir atsiprašo nukentėjusiojo bei jo šeimos, tačiau to teismas nelaiko atsakomybę lengvinančia aplinkybe, nes kaltinamoji keitė savo poziciją ir teismas mano, kad gailestis nėra nuoširdus. Atsakomybę sunkinančių aplinkybių taip pat nenustatyta. Kaltinamoji anksčiau teista nebuvo, jos vairavimo stažas – 25 metai, nuobaudų už kelių eismo taisyklių pažeidimus ji neturi“, - rašoma teismo pranešime.

Nelaimė Vilniuje įvyko praėjusių metų lapkritį L.Giros gatvėje. Vairuotoja neatsižvelgė į meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą, nepasirinko saugaus greičio.

Priartėjusi prie automobilio, stovėjusio prie pastato, kliudė nukentėjusįjį, kuris tuo metu automobiliui keitė ratą. Jis vilkėjo šviesą atspindinčią liemenę. Nukentėjusiajam buvo sunkiai sutrikdyta sveikata. Nors kaltinamoji turėjo galimybę jam suteikti pirmąją pagalbą, ji iš įvykio vietos pasišalino.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių