Quantcast

Atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl gaisrų Fabijoniškėse

  • Teksto dydis:

Prokurorai atnaujino ikiteisminius tyrimus dėl gaisrų Vilniaus Fabijoniškių mikrorajone ir sujungė juos į vieną ikiteisminį tyrimą.

„Šiuo metu surinkta informacija ir nustatytos aplinkybės leidžia daryti išvadą, kad Fabijoniškių rajone sukeliami gaisrai yra tarpusavyje susiję dėl panašaus pobūdžio, vietos bei paros laiko. Labiausiai tikėtina, kad tai yra vienas tęstinis nusikaltimas, turint konkretų tikslą, siekiant tam tikro rezultato“, – teigiama antradienio prokuratūros pranešime.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai, reaguodami į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie Vilniaus Fabijoniškių rajone pastaruoju metu dažnai sukeliamus gaisrus, patikrino policijos pareigūnų priimtus procesinius sprendimus ir atnaujino ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Vilniaus apylinkės prokuratūros skyriaus vyriausiajam prokurorui patikrinus medžiagą, kurioje policijos pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, buvo konstatuota, kad toks nutarimas priimtas skubotai, neįsigilinus į visas reikšmingas aplinkybes. Prokuroro sprendimu, policijos priimtas atsisakymas pradėti ikiteisminį tyrimą buvo panaikintas.

Taip pat atnaujintas ir buvęs sustabdytas ikiteisminis tyrimas dėl šiais metais Fabijoniškėse kilusių gaisrų.

Abu ikiteisminius tyrimus sujungus į vieną, bus siekiama visapusiškai ir išsamiai ištirti gaisrų sukėlimo aplinkybes bei nustatyti nusikalstamą veiką padariusius asmenis.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, jam vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Žiniasklaidoje skelbta, kad Fabijoniškių mikrorajone nuolat liepsnoja šiukšlių konteineriai. Manoma, kad tai padegimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ļlll

Ļlll portretas
Kas gali paneigti, kad padegimas kamerų siūlytojų užsakymas?

Gyventojas

Gyventojas portretas
Taip pat buvo padegtas penktadieni automibilis Zadeikos g., stovejes salia. konteinerių.

Tomas

Tomas portretas
Per pastaruosius du ar tris metus, Staneviciaus 52 namo kieme jau tris kart dege automobiliai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių