Quantcast

Antrąkart su kontrabanda įkliuvusiam vilniečiui gresia iki 50 tūkst. litų bauda

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone Pavoverės užkardos pasieniečiai sulaikė vilnietį ir 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Šis vyras su tiek pat cigarečių ir toje pačioje vietoje VSAT pareigūnams jau buvo įkliuvęs prieš mėnesį, todėl dabar jam gresia maksimali administracinė bauda.

Apie vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai Švenčionių rajono Prienų kaimo prieigose, maždaug už 300 metrų nuo sienos su Baltarusija, sulaikė 35-erių Vilniaus gyventoją.

Čia pat aptikti ir į polietileną supakuoti ryšuliai, kuriuose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Sulaikytajam Pavoverės pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Vilniečiui gresia bauda nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Ji tokia didelė, nes šis vyras su baltarusiškomis cigaretėmis Pavoverės pasieniečiams įkliuvo jau antrą kartą. Liepos 21 d. VSAT pareigūnai prie to paties Prienų kaimo šį vilnietį sulaikė, kai jis irgi gabeno 4 tūkst. pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių.

Dėl šio įvykio Pavoverės užkardos pasieniečiai tuomet irgi pradėjo administracinės bylos teiseną. Ši byla turi būti nagrinėjama Švenčionių rajono apylinkės teisme, tačiau nelaukdamas jo posėdžio vilnietis vėl nutarė ėmėsi kontrabandos.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių