Quantcast

Aktoriui P. Dimšai – šešeri metai nelaisvės dėl mirtinos avarijos

  • Teksto dydis:

Aktoriui Petrui Dimšai teismas antradienį skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad neblaivus vairuodamas automobilį sukėlė avariją, kurioje žuvo dviratininkas.

Aktoriui Petrui Dimšai teismas antradienį skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad neblaivus vairuodamas automobilį sukėlė avariją, kurioje žuvo dviratininkas.

Savo kaltę neigęs 76 metų aktorius bausmę turės atlikti atvirojoje kolonijoje. Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis kol kas neįsigaliojęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

Pagal įstatymą, seriale „Giminės“ išgarsėjusiam P.Dimšai grėsė laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų. Atsižvelgus į nuteistojo amžių ir sveikatą, bausmė skirta mažesnė nei vidurkis.

„Byloje surinkta pakankamai duomenų ir neginčijamai nustatyta, kad P.Dimša sukėlė avariją. (...) Bausmės tikslai bus paskirti tik paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę“, - sakė teisėja Ainora Kornelija Macevičienė.

Teismas paskelbė, kad, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, aktorius vairavo automobilį ir pažeidė Kelių eismo taisykles. P.Dimšai buvo nustatytas 1,67 promilės girtumas. Konstatuota, kad vairuotojas taip pat nepasirinko saugaus važiavimo greičio.

Aktorius tikino, kad buvo išgėręs tik gudobelių tinktūros.

„Nepaisant to, kad kaltinamais ir jo gynėjas teisminio bylos nagrinėjimo metu neturėjo vieningos nuomonės, kurį ir kokio stiprumo preparatą (tinktūrą ar ekstraktą) vartojo kaltinamasis, teismas neturėjo pagrindo netikėti ekspertų ir specialistų išvadomis, padarytomis atlikus tyrimus pagal patvirtintas ir aprobuotas metodikas. Vertindamas gynėjo pateiktus paskaičiavimus teismas atkreipė dėmesį į tai, kad gynėjo savarankiškai atliktų alkoholio kiekio kraujyje paskaičiavimų duomenys daugiau patvirtina negu paneigia ekspertų paaiškinimus apie alkoholio koncentracijos ir kiekio buvimą kraujyje ir eksperto išvadą, kad eismo įvykio metu Petro Dimšos neblaivumas galėjo svyruoti tarp 1,17 ir 1,47 promilės. BK 281 straipsnio 8 dalyje numatyta, jog asmuo yra apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje yra 0,4 promilės ir daugiau alkoholio, o baudžiamosios bylos duomenys leido vienareikšmiškai teigti, kad alkoholio koncentracija kaltinamojo kraujyje eismo įvykio metu buvo kelis kartus didesnė“, - paskelbė teismas.

Eismo nelaimė įvyko 2013 metų liepos 17 dieną Oslo gatvėje. Po dešimties dienų sunkiai sužalotas 24 metų nukentėjusysis mirė ligoninėje.

Aktorius teisme kaltas neprisipažino, tačiau teismas paskelbė, kad gynybinę poziciją paneigė bylos duomenys. Kai kuriuos aktoriaus aiškinimus teismas pripažino nelogiškais, nurodęs, kad jis klaidino ir trukdė nustatyti byloje tiesą. Aktorius teismą tikino, kad vairuotojo pažymėjimas jam išduotas dar 1963 metais, tačiau pagal „Regitros“ duomenis nustatyta, kad P.Dimša teisę vairuoti įgijo tik 1997 metais.

„Dosni bausmė“, - po teismo nuosprendžio žurnalistams sakė aktorius.

Jis teigė, kad šešerių metų neišgyvens ir skųs nuosprendį.

Žuvusio dviratininko šeima baisisi, kad aktorius iki šiol nepripažįsta kaltės ir sieks, kad jam teismo skirta laivės atėmimo bausmė liktų galioti, nors mano, kad aktoriui nedaug liko laiko atgailai.

Nukentėjusiųjų pareikštus civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos atlyginimo teismas tenkino iš dalies ir iš „Lietuvos draudimo“ bei P.Dimšos priteisė tris ketvirtadalius nukentėjusiųjų prašytos priteisti sumos. Žuvusiojo tėvams priteista 80 tūkst. eurų, o sužadėtinei - 25 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi

chi portretas
Radzevičius visiškai girtas atvirai užmušė žmogų ir nieko negavo - na ir teismai Lietuvoje

cobra

cobra portretas
Jei p.P.Dimša laiko save menininku,t.y. jautrios sielos žmogumi-tai utopija(ir sugebėk gi tokį ilgą laiką mulkinti žmonėms akis vaidinant ivairius vaidmenis),nužudęs žmogų nejaučia jokios dvasinės kančios-tai tikras dvasinis ubagas ir tuos šešerius metus turės laiko pamąstyti

Kyla

Kyla  portretas
mintis,kaipvaziuoji ir pastebi.,kokius diddelius pazeidimus daro dviratininkai,.Nesilaiko eismo taisykliu,vaziuoja kr nori ir kaip nori girti,be atsvaistu.Kada buspasodintas nors vienas sukeles avarine situacija,ponai?O reiketu.Abejoju ar nebuvo kaltas ir dviratininkas?Teisejams reiketu susimastyti,nes patys vairuoja ir pastebi,todel aiskinti butu nebutina,,,...??????
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių