Quantcast

Aktorius P. Dimša į kalėjimą nesiruošia ir prašo naujos ekspertizės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti aktoriaus Petro Dimšos apeliacinį skundą dėl jam skirtos šešerių metų kalėjimo bausmės už mirtiną dviratininko sužalojimą.

Vilniaus apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti aktoriaus Petro Dimšos apeliacinį skundą dėl jam skirtos šešerių metų kalėjimo bausmės už mirtiną dviratininko sužalojimą.

Nuteistasis savo kaltės dėl esant neblaiviam sukeltos avarijos nepripažįsta ir prašo atlikti įrodymų tyrimą - atlikti pakartotinę ekspertizę ir skirti naują trasologinę (ant kelio dangos paliktų pėdsakų) ekspertizę. Nukentėjusieji ir jų advokatas šiuos prašymus prašo atmesti, nes anksčiau atliekant ekspertizes nepadaryta pažeidimų, o prašymai susiję su ekspertizių išvadų vertinimu.

Teismas dėl šių nuteistojo prašymų nutartį paskelbs kitame posėdyje, kuris vyks gegužės 15 dieną. 

P.Dimša ir jo gynėjas Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendį prašo panaikinti ir aktorių išteisinti, neįrodžius jo dalyvavimo inkriminuojamame nusikaltime.

Aktorius apygardos teismui skundėsi, kad bylai didelę įtaką darė žiniasklaida, o teismas atsisakė iškviesti liudytojus, kurie galbūt būtų paneigę teismo išvadas. Pasak P.Dimšos, teismas buvo susikoncentravęs į apsvaigimo nuo alkoholio tyrimą, o ne į svarbias bylos aplinkybes.

Apeliantas nurodė, kad žuvęs dviratininkas važiavo miesto sąlygomis nepritaikytu dviračiu, nedėvėjo šalmo, todėl būtina įvertinti abiejų eismo dalyvių pažeidimus. Apeliaciniame skunde keliamas klausimas ir dėl esą nepagrįstai priteistų didelių turtinės ir neturtinės žalos sumų nukentėjusiems, o esą mergina, su kuria ketino tuoktis dviratininkas, apskritai nepatenka į artimų asmenų ratą, nes ji nebuvo sutuoktinė.

Nukentėjusiųjų pateiktus civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos atlyginimo apylinkės teismas tenkino iš dalies ir iš „Lietuvos draudimo“ bei P.Dimšos priteisė tris ketvirtadalius nukentėjusiųjų prašytos priteisti sumos. Žuvusiojo tėvams priteista 80 tūkst. eurų, o sužadėtinei - 25 tūkst. eurų.

Kovo 3 dieną žinomam aktoriui teismas skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad neblaivus vairuodamas automobilį sukėlė avariją, per kurią žuvo dviratininkas, žinomas grafikas Šarūnas Surblys.

76 metų aktoriui bausmę atlikti skirta atvirojoje kolonijoje. Po apygardos teismo verdikto nuosprendžiai įsiteisėja.

Pagal įstatymą, seriale „Giminės“ išgarsėjusiam P.Dimšai grėsė laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų. Atsižvelgus į nuteistojo amžių ir sveikatą, bausmė skirta mažesnė nei vidurkis.

Apylinkės teismas paskelbė, kad, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, aktorius vairavo automobilį ir pažeidė Kelių eismo taisykles. P.Dimšai nustatytas 1,67 promilės girtumas. Konstatuota, kad vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio.

Aktorius tikino, kad buvo išgėręs tik gudobelių tinktūros.

Eismo nelaimė įvyko 2013 metų liepos 17 dieną Oslo gatvėje. Mašinos partrenktas 24 metų dviratininkas po dešimties dienų mirė ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gite

Gite portretas
Grynas pabaisa,jei ir issisuks nuo bausmes,tai yra dar ir kitas teismas.Nesuprantu kaip toki pabaisa galim rodyti per tv,tai ne aktorius-tai antzmogis.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nebūtų aktorius, o dar ir arogantiškas. Būtų galima suprasti žmogų, padarius tokį nusikaltimą, kuris atgailautų ir prašytų atleidimo, o dabar ką išdarinėja šis aktorius, tai jis nevertas jokio pasigailėjimo. Nesuprantu kodėl su juo yra cackinamąsi. Nusipelnė bausmės sėdėti kalėjime, tai tegul ir atsėdi savo bausmę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių