Quantcast

Policija atskleidė daugiau detalių apie žiaurią paauglio žmogžudystę

Savaitgalį akmeniu mirtinai sužalotas nepilnametis ir jo mirtinu sužalojimu įtariami du nepilnamečiai buvo žinomi policijai, sako generalinis komisaras Linas Pernavas.

„Tai iš esmės buvo jaunimas, kurie yra pažįstami, kurie įsiveldavo į įvairias situacijas. Taip, tie asmenys, kurie yra sulaikyti, jie mums yra žinomi, jie yra įvykdę įvairius nusikaltimus. Nepilnametis nukentėjęs yra pakankamai jauno amžiaus, kad galėtų būti įtariamuoju, būdavo kartu ir vėl gi įsiveldavo į tokias situacijas“, – žurnalistams pirmadienį sakė L. Pernavas.

Policija sekmadienį sulaikė du įtariamuosius, jie abu yra nepilnamečiai. Dėl kardomųjų priemonių skyrimo jiems planuojama spręsti antradienį.

Šiuo metu vykdomos jų apklausos ir kiti procesiniai veiksmai.

„Buvo papildomai apžiūrima įvykio vieta, buvo atliekama daugybė kratų, paskirtos įvairios ekspertizės“, – sakė L. Pernavas.

Pasak jo, policija į pranešimą reagavo nedelsiant, į nusikaltimo tyrimą įsijungė specializuoti padaliniai ir kriminalinė policija, dirbta visą naktį.

Galėjo būti nužudytas spontaniškai

13-metis savaitgalį galėjo būti nužudytas spontaniškai, konkretaus motyvo nėra, sako Vilniaus policija.

„Motyvo tokio aiškaus, kad tai būtų už kažką tai. Manytume, kad labiau iš chuliganiškų paskatų sumuštas buvo. Manome, kad tai spontaniškas (nužudymas-BNS), iš chuliganiškų paskatų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas.

Motyvo tokio aiškaus, kad tai būtų už kažką tai. Manytume, kad labiau iš chuliganiškų paskatų sumuštas buvo.

Jis sako, kad auką ir įtariamuosius siejo draugiški santykiai.

Įtariamiesiems jau anksčiau buvo iš viso pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių, plėšimo, sunkaus sveikatos sutrikdymo ir kitų nusikaltimų. M. Stravinskas negalėjo pasakyti, kokia baigtis šių tyrimų, kai kurie buvo perduoti teismui.

Po šio nusikaltimo policija kreipėsi į prokuratūrą dėl galimybės skirti įtariamiesiems suėmimą. Dėl suėmimo spręs teismas, jei į jį kreipsis prokuratūra.

Vilniaus policija sekmadienį sulaikė kelis asmenis, įtariamus mirtinai akmeniu sužalojus paauglį. Pasak M. Stravinsko, įtariamųjų šeimos žinomos ir policijai, ir savivaldybei.

Komos būsenos trylikametis į ligoninę iš Vandentiekio gatvės Vilniuje atvežtas šeštadienį 17.30 val.

Jis patyrė galvos, veido bei viso kūno sumušimus. Vaikinas sekmadienį 6 valandą ryte mirė ligoninėje.

Kaip pareigūnams paaiškino metais vyresnis paauglys, jo draugą Vilkpėdės gatvėje sumušė du nepažįstami, maždaug septyniolikos metų asmenys, daužę nukentėjusįjį akmeniu.

Policija sako, kad atkurtas visas nusikaltimo mechanizmas, apklausti nepilnamečiai liudytojai.

Nužudytas mažametis policijai buvo irgi žinomas: jis pakliūdavo į policijos akiratį dėl miegojimo viešoje vietoje, keiksmažodžių vartojimo, pastebėtas neblaivus. Vaikas turėjo šeimą.

„Jis gyveno tam tikroje aplinkoje, kartu su kitais asmenimis pakliūdavo į policijos akiratį“, – sakė M. Stravinskas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolė

Nijolė  portretas
Nebuvo vaikų nužudymu mūsų laikais.Mes tėvų klausem.Gerbem suaugusius.Autobuse net senus žmones uzleizdavom atsisėsti autobuse o dabar palaidą balą yra pagal kvailus įstatymus.

Nijole

Nijole portretas
Smegenų nulis nieks taip anksčiau vaikų neuklejo.kaip dabar bludija tėvai vargšai netor jokių galiu sudrausminti vaikų savo.kazkokie šeimynai nusesnek su savo įstatymais kvailiais.

Petras

Petras  portretas
Tai kaip matome,už vakàpisiü užtarimą,gavusi šiltą ir atsakingą postą,ponia editėlė negali tuo klausimu nieko pasakyti...?? Kaip ir visais prieš tai buvusiais atvejais..žodžiu,ta įstaiga niekuo konkrečiu,kas gali padėti tokiems vaikams,neužsiima..o dėl pačio nužudyto “vaiko”,-vienu jaunu nusikaltėliu mažiau.žiauru??tokia realybė,ir kol editėlės vadovaujama instancija nieko nedarys,tokių atsitikimų tik daugės
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių