Quantcast

Žvėryne apmokestinamas automobilių stovėjimas

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Žvėryno mikrorajone, apmokestinamas automobilių stovėjimas, vairuotojai taip pat turės mokėti už stovėjimą kai kuriose Senamiesčio, Užupio vietose, kur tai iki šiol buvo nemokama.

Vilniaus savivaldybė nurodo, kad mokestis įvedamas atsižvelgus į gyventojų, įstaigų prašymus, siekiant tvarkingesnio automobilių stovėjimo.

Visas Žvėryno rajonas – nuo Saltoniškių – T. Narbuto gatvių sankryžos iki Vingio parko prieigų, taip pat iki Lietuvos edukologijos universiteto prieigų nuo šio ketvirtadienio pateks į žaliąją rinkliavos zoną. Joje valanda stovėjimo kainuos 0,3 euro. Vilniečiai, deklaravę gyvenamąją vietą Žvėryne, gali įsigyti leidimus, suteikiančius teisę statyti automobilius apmokestintose vietose. Metinis leidimas vienam automobiliui kainuoja 7,2 euro, antrajam – po 8,7 kas mėnesį.

Laikinai savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktoriaus pareigas einantis Vaidotas Meškauskas teigia, kad daugėjant verslo centrų Neries pakrantėje, centrinėje miesto dalyje, dalis į darbą vykstančių vilniečių palieka automobilius Žvėryne bei kelionę tęsia pėsčiomis – daugybė automobilių, anot jo, sukelia mikrorajono gyventojų nepasitenkinimą.

„Todėl ir norime įvesti daugiau tvarkos šiame unikaliame Vilniaus rajone“, – teigia V. Meškauskas.

Centrinėje miesto dalyje įsikūrusios įmonės kviečiamos paskatinti savo darbuotojus vykti į miesto centrą viešuoju transportu, palikti automobilius „Statyk ir važiuok“ aikštelėje.

Nuo pirmadienio Vilniuje taip pat įvesta rinkliava už automobilių stovėjimą S. Skapo (mėlynoji zona, 2,5 euro už valandą), ties Z. Sierakausko (žalioji zona, 0,3 euro už valandą) gatvės 15-uoju numeriu pažymėtu pastatu. Lvovo, Linkmenų gatvių atkarpose bei dalyje Užupio – Baltajame skersgatvyje, Polocko, Zarasų gatvių atkarpose įvedama geltonosios zonos rinkliava – 0,6 euro už valandą.

Visos rinkliavos taikomos pirmadieniais – šeštadieniais, nuo 8 iki 18 arba 20 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar tiesa porino, kad aiksteles centro prieigose irengs

dar tiesa porino, kad aiksteles centro prieigose irengs  portretas
anksciau porindavo , kad toks tokslas ir yra, kad atvaziuotu iki miesto centro, paliktu masina(tarkim kaip dbr zveryne), o toliau, eitu pesciomis iki darbo, neuzkraudami masinomis cenreo, tai dbr net nemokamai rajonuose prie centro negalima masinu palikt:))ir tik nereik nesamoniu rasyt kad ten skundu sulaukia ir kad praso apmokestint parkavima

Vilnius

Vilnius portretas
Ačiu Šimašeu! Tu dievas! Ka mes be taves darytume, nezinotume kur dar isleist pinigu, juk reik paremt tavo besote komanda. Simaseu, buk zmogus, apmokestink ir pilaite, lazdynus, ypac prie ligoniniu, nauja vilnia, karoliniskes, nes kazkokia betvarke! Kol tu nesutvarkysi mes nemokam net automobiliu tinkamai paparkuot! Drosk mus iki paskutinio, tik saves netaupyk mus drozdamas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių