Quantcast

A. Zuokas tikisi pergalės: prognozuoju 48:52 mano naudai

Buvęs sostinės vadovas Artūras Zuokas antrajame mero rinkimų ture tikisi nežymia persvara laimėti prieš dabartinį miesto vadovą Remigijų Šimašių.

„Tikiuosi pergalės šiuose rinkimuose. Svarbiausia, kad laimėtų Vilnius ir vilniečiai (...). Prognozuoju 48:52 mano naudai“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo A. Zuokas, paklaustas, kiek procentų balsų tikisi sulaukti.

Į išankstinį balsavimą savivaldybėje su sutuoktine, išrinkta tarybos nare Agne Zuokiene atvykęs politikas su R. Šimašiumi antrajame ture susirungė ir prieš ketverius metus. Jis sako, jog skirtingai nuo 2015-ųjų, kai į antrąjį turą nepatekę kanidatai rėmė tik R. Šimašių, šįkart nemažai kandidatų paramos sulaukė ir jis pats. Trečiadienį jis žada susitikti su „valstiečių“ buvusiu kandidatu į merus, ekonomikos ir inovacijų ministru Virginijumi Sinkevičiumi ir laukia jo paramos.

Prognozuoju 48:52 mano naudai.

„Tad tikiuosi patraukti tuos rinkėjus, kurie dalyvavo ir balsavo už savo partijų, kurios šiuo metu nebedalyvauja rinkimuose, kandidatus (...). Tikiuosi visų vilniečių balsų, kurie vertina nuveiktus darbus, kurie supranta, kad Vilnius per ketverius metus nieko be kosmetinio pasipudravimo prieš rinkimus nepadarė “, – sakė jis.

Savo ruožtu balsuoti trečiadienį atvykęs „valstiečių žaliųjų“ Vilniaus skyriaus pirmininkas V. Sinkevičius tvirtino, jog „skyriaus ir asmeninė pozicija“ yra nepalaikyti nė vieno iš kandidatų, nors partijos vadovas Ramūnas Karbauskis yra išsakęs asmeninę paramą A. Zuokui.

Anot jo, „valstiečiai“ dirbtų valdančiojoje koalicijoje su bet kuriuo iš kandidatų, jei derybose būsimieji darbai būtų suderinti su partijos keliamais prioritetais – didesniu dėmesiu sostinės miegamiesiems rajonams, šeimoms, vaikų užimtumui.

„O kaip Vyriausybės atstovui, kuriam reikės dirbti su miesto vadovu, esminis dalykas yra pasitikėjimas. Tai yra lemiamas argumentas renkantis tarp dviejų kandidatų“, – kalbėjo jis.

A. Zuokas savo anketoje nurodė, jog yra teistas. 2008 metais jis teismo pripažintas kaltu pasikėsinimo papirkti buvusį tarybos narį Vilmantą Drėmą. Pats A. Zuokas, paklaustas, ar ši istorija jam nepakenks, tikisi, jog žmonės, girdėję istoriją „ne iš perpasakojimų, o iš realių aplinkybių 2003-2005 metais“, turės jam palankesnę nuomonę.

„2003-2004 gyniau Vilniaus miestą, gyventojų pasitikėjimą, kurį gavau aš, mano komanda per tuometinius savivaldos rinkimus, gyniau nuo nušalinto prezidento Rolando Pakso aplinkos veiksmų, nuo tikrai gana kriminalinės verslo aplinkos įtakos, kurią norėta išlaikyti taryboje (...). Aš nesu tas, kuris pabėga ar pasišalina iš sudėtingų situacijų“, – dėstė jis.

Vertindamas rinkimų kovą, jis turėjo pastabų Remigijaus Šimašiaus komandai, kuri anot jo, „šmeiždama ir meluodama“ socialiniuose tinkluose užsimena apie galimus kyšius, susijusius su miesto šilumos ūkį valdžiusiu koncernu „Icor“. Dėl R. Šimašiaus panašių žodžių jis žada kreiptis į prokurorus.

Dėl galimos valdančiosios koalicijos jis sako kalbėjęsis su visomis į tarybą patekusiomis politinėmis jėgomis ir laukia antrojo turo rezultatų. Jis teigia, jog dirbtų ir su R. Šimašiaus komanda.

„Laimėjus mero postą, neabejoju, kad subursiu gerą, stiprią koaliciją, kuriai bus svarbu būti ne meru feisbuke, ne atstovaujant kai kurias grupes, ką matome iš „MG Baltic“ bylos, bet pats Vilnius“, – sakė jis.

Jo žmona A. Zuokienė sako dirbsianti taryboje ir tikisi vyro pergalės.

Balsavimas iš anksto antrajame ture vyks visų savivaldybių pastatuose trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 valandos. Patys rinkimai vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Evy Raes

Evy Raes portretas
Esame profesionalų, besispecializuojančių visų rūšių finansavime, grupė. Mes siūlome paskolas tarp rimtų žmonių, galinčių mokėti 3% palūkanų normą. Mūsų paskolų principai visų pirma grindžiami abipusiu pasitikėjimu, abiejų šalių įsipareigojimų laikymusi ir paskolų bei grąžinimo standartų laikymusi. Jei turite finansinių problemų arba turite projektą, prašome susisiekti su mumis ir gauti daugiau informacijos. Paštas: ing.financefrance@gmail.com   Labai ačiū

c

c portretas
be abejo tik uz blondina balsuosim!!!

Sąžiningas žmogus į politiką veržiasi lipdamas per galvas?

Sąžiningas žmogus į politiką veržiasi  lipdamas per galvas? portretas
Koks nuoširdus jaunuolis, Vilnius dar turi vilties.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių