Quantcast

Žolės padegėjų negąsdina nei baudos, nei keliama grėsmė

  • Teksto dydis:

Vilniaus viešosios tvarkos pareigūnai per dvi savaites jau surašė 33 protokolus dėl žolės, šakų, lapų ar kitų žaliųjų atliekų deginimo. Degintojams gresia baudos iki 579 eurų.

Vilniaus viešosios tvarkos pareigūnai per dvi savaites jau surašė 33 protokolus dėl žolės, šakų, lapų ar kitų žaliųjų atliekų deginimo. Degintojams gresia baudos iki 579 eurų.

Pasak pareigūnų, kai kurie žolės degintojai net nesupranta, kad kelia grėsmę ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Pavyzdžiui, trečiadienį Rodūnios kelyje pastebėtas žolės padegėjas net neslėpė, kad taip elgiasi kiekvieną pavasarį. Dėl šio atvejo pareigūnai kreipėsi ir į Aplinkos apsaugą, kad jie įvertintų miestui daromą žalą.

Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad žaliųjų atliekų deginimas pavojingas ne tik patiems degintojams, bet ir aplinkiniams - esant stipriam vėjui ar kitoms klimatinėms sąlygom, ugnis gali greitai išplisti ir tapti nebevaldoma.

Todėl Viešosios tvarkos pareigūnai šiuo metu skiria daug dėmesio teritorijoms, kuriose potencialiai gali būti deginamos žaliosios atliekos. Vilniečiai taip pat kviečiami prisidėti - pastebėjus deginamus laužus, žolę, apie tai iš karto galima informuoti Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus telefonu (8 5) 219 7948.

„Tvarkymo ir švaros taisyklių“ punktuose numatyta: draudžiama kūrenti laužus, deginti: lapus, šakas, žolę ir (ar) kitas atliekas. Šio punkto nesilaikymas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnį užtraukia baudą iki penkių šimtų septyniasdešimt devynių eurų.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad dėl žaliųjų atliekų priėmimo galima kreiptis į UAB „Biastra Plius“ (atliekų priėmimo aikštelė Titnago g. 74, Vilnius, tel. 8 612 69 586, el. p. info@biastraplius.lt , www.biastraplius.lt ).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių