Quantcast

Žaliojo tilto skulptūrų likimas – dar neaiškus

  • Teksto dydis:

Per dvejus metus Vilniaus miesto savivaldybė taip ir nesugebėjo apsispręsti, ką toliau daryti su 2015-ųjų liepą nuo sostinės Žaliojo tilto entuziastingai nukeltomis keturiomis skulptūromis.

Merijos žodžio laukianti Kultūros ministerija ir Lietuvos dailės muziejus jų ateitį sieja su Grūto parke įkurta ideologizuotų sovietmečio skulptūrų ekspozicija.

„Lietuvos žinioms“ kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson patarėjas Viktoras Bachmetjevas tikino egzistuojant žodinį susitarimą su Vilniaus miesto savivaldybe, kad tos skulptūros bus perduotos Lietuvos dailės muziejui, kurio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Balčiūnas dienraščiui patvirtino, kad jie pasirengę priimti keturias Žaliojo tilto skulptūras - apie tai laišku buvo informuota ir Kultūros ministerija, ir Vilniaus savivaldybė.

Pasak V.Balčiūno, skulptūras ilgalaikės panaudos pagrindais perduos Grūto parkui. Vilniaus meras Remigijus Šimašius ne kartą yra sakęs, kad skulptūros nebus restauruojamos miesto pinigais. Jei jos vis dėlto atitektų muziejui, anot V. Balčiūno, pirmiausia būtų atlikta vertinimo ekspertizė. Muziejininkas spėjo, kad skulptūrų būklė nėra tokia tragiška, kaip kad skelbiama.


Šiame straipsnyje: Žaliasis tiltasskulptūros

NAUJAUSI KOMENTARAI

valykimes

valykimes portretas
Bronza brangiai kainuoja,reik is Gruto parko paimti ir visus kitus,parduoti (daug gautume) ar islydyti ir musu izymius zmones atlieti,nes tiek yra musu izymiu zmoniu,kuriems atlieti truksta pinigu.Ar Gruto parkui zeme ir paminklai atiduoti Malinauskui ar skaitosi Lietuvos turtas.? Noreciau,kad atgal pastatytu Kryzkalnio moterele.Juk taip grazu buvo ja kaskart pamatyti i ir is Palangos vaziuojant.Ar tiktrai te kazka ne lietuvisko rasta?

islydyt

islydyt portretas
kartu su islaikytiniais beretnykais...

Islydyti tas siuksles

Islydyti tas siuksles portretas
Atrado mat istorinius objektus- sovietu propagsndos ir okupacijos itvirtinimo zenklus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių